Lifestyle

A Downton Abbey kastélynak a valóságban is van úrnője - ilyen egy 21. századi grófnő élete

Modern üzletasszony a Downton Abbey kastélyának igazi grófnője.

1200 év történelme

A Downton Abbey sorozat fő helyszínéül és a Crawley család otthonául az 1200 éves hampshire-i Highclere kastély szolgál. Az építmény nem kevesebb, mint 300 szobával rendelkezik, félig múzeumként, félig pedig egy igazi grófi család otthonaként funkcionál. A kastély közel 800 éven keresztül a winchesteri püspökség tulajdonában volt, majd miután a 17. században átkerült Carnarvon grófjainak kezébe, két nagy rekonstrukción keresztül alakult ki az épület mai képe. A patinás ház az első világháborúban katonai kórházként működött, a második világháborúban pedig a Londonból kimenekített gyerekeknek nyújtott menedéket. A 6000 hektáros birtokon található kastélyt manapság napi 1500 látogató keresi fel, hogy betekintést nyerhessen a Downton Abbey világába, miközben megmássza a ház 10.000 lépcsőfokát.

Hogy él manapság a kastély úrnője? Lapozz és mutatjuk!

Fotó: Pinterest

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Egy újabb szomorú történet, amin az internetezők a könnyeiket hullajtják.
Sztárok
Az Oscar-, Golden Globe-, Emmy- és BAFTA-díjas Shirley MacLaine lassan a kilencvenedik életévéhez közelít, fiatalos lendülete azonban ma is a régi.
Fashion&Beauty
Ez az olaj egy igen sokoldalú összetevő. Az aromaterápiás és ételízesítő képességein túl a hajunkra nézve is rengeteg előnye van.