Lifestyle

Podcast videóval - miért ne? Íme 4 tipp, ha belevágnál

A videó podcast napjaink egyik leghatékonyabb marketing eszköze, melyet egyre több cég alkalmaz a vevőszám növelése érdekében. Ha szeretnél hasznos tippeket kapni a kontent gyártáshoz, olvass tovább!

Ezért hatékony marketing eszköz a videó podcast készítés

A videó podcast a multimédia és a rádió utódjaként emlegetett podcast pozitív hatásait ötvözi. Hallgathatjuk „passzívan”, valamely más tevékenységgel párhuzamosan, vagy akár úgy, mint egy videót, a vizuális élményre is koncentrálva. Így egyszerre hat több érzékszervünkre és az érzelmeinkre is, ezért kiváló eszköz a célcsoport elérésére, bizalmuk és szimpátiájuk elnyerésére.

Erre figyelj, ha videó podcastet készítesz!

Ismerd a célcsoportodat!

Mindenféle tartalomgyártásnál a nulladik lépés a célcsoportelemzés, ugyanis csak akkor tudod elérni az embereket, és hatni rájuk, ha ismered az igényeiket, elvárásaikat, és a lehető legtöbbet tudsz róluk!

A demográfiai adatokon túl fontos a médiafogyasztási és vásárlási szokásaik, a gazdasági helyzetük és a mindennapos problémáik ismerete is.

Biztosítsd a videó podcast készítés technikai és személyi feltételeit!

Üzleti célokra kizárólag kiváló minőségű kontenteket használj, ugyanis egy nem megfelelő színvonalú tartalom inkább rombolni, mint építeni fogja a márkádat!

videó podcast felszerelés

Az optimális hang- és képminőséghez szükséged lesz profi eszközökre (kamera, objektívek, mikrofonok, fények stb.), illetve olyan személyre, aki ezek használatában jártas.

Egy podcast stúdióra is szükség lesz

Egy kiváló akusztikával rendelkező helyiség szintén elengedhetetlen, ahol nem fogja senki és semmi megzavarni a forgatást.

Két lehetőség van: vagy kialakítasz egy saját podcast stúdiót (ez akkor éri meg, ha rendszeresen, sok videó podcastet akarsz készíteni), vagy választhatod a podcast stúdió bérlést (akár a felszereléssel együtt).

Ne habozz segítséget kérni!

Ha nincs időd, kedved vagy kapacitásod a technikával bajlódni, keress egy rutinos marketing ügynökséget, és add át nekik a feladatot!

Vágj bele minél előbb, és turbózd fel a marketing stratégiádat videó podcast készítéssel!

Lead fotó, fotó: Unsplash /dlxmedia.hu/

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...