Lifestyle

Szelíd fenevad a városi dzsungelben

A régi Goldberger textilgyár indusztriális épületét latin ritmusokkal és pezsgő élettel megtöltő Cut&Barrel a baszk konyha remekei mellett a legjobb hazai és külföldi borokkal várja vendégeit Óbudán.

Latin életérzés Óbuda szívében

A Cut&Barrel tulajdonosa az argentin származású, spanyol felmenőkkel is rendelkező Carlos Coelho, akinek az etyeki Haraszthy Pincészetet és az üzemeltetésükbe tartozó Matador éttermet is köszönhetjük, az étterem séfje pedig a korábban a világ számos fine-dining éttermében tapasztalatot szerző, brazil-portugál gyökerekkel rendelkező André Bicalho.

„Alapfilozófiánk, hogy az ételre és az étkezésekre közösségépítő erőként tekintünk” – vallja André, a baszkok ugyanis bevallottan imádnak jókat enni és ünnepelni, így talán nem meglepő, hogy a hangulatos baszk gasztronómia az elmúlt években Európa nagy részét meghódította.

Féktelen fieszta - a konyhában is

Az argentin-baszk kontakt konyhát képviselő Cut&Barrel valójában nem is bisztró, hanem salumeria/vineria, amely a szó szoros értelmében olyan delikátüzletet és borboltot jelent, ahol enni és inni is lehet.

A Cut&Barrel szezonális alapanyagokkal és modern konyhatechnológiával dolgozik, az étterem két legfontosabb alkotóeleme pedig – ahogyan azt a hely neve is sejteti – a magas minőségű húsok és a legkiválóbb borok.

Cut&Barrel argentin-baszk étterem - Femcafe

A világ különböző pontjairól érkező húsokból a steakek mellett kolbászt és felvágottakat is készítenek, a ház egyik specialitása pedig az ősi családi recept alapján készülő Charcuterie tál, amelyen érlelt mangalica különlegességeket szolgálnak fel. Bár a fő irányvonalat kétségtelenül a húsos ételek jelentik, az étlapon vegetáriánus fogásokkal is találkozhatunk, mint például a mangós-karfiolos Ensalada vagy a házi készítésű szarvasgombás-parmezánsajtos sültburgonya.

A borlapon szereplő borok az étteremmel szomszédos Winehub borközpontból érkeznek, ahol a magyar borászatok tételei kiegészülnek az argentin és kaliforniai testvérpincészet vörösboraival, amelyek kiváló kísérői a grillételeknek.

Winehub válogatás a Cut&Barrel borlapján - Femcafe

A borok mellett az itallapon sok más tétellel, például koktélokkal, spritzekkel és piscóval (borpárlat) is találkozhatunk, ha pedig valami édesre vágynánk, a desszertek közül a ház specialitásának számító Tarta de queso (sajttorta) mellett Goxua-t vagy mangóhabos maracujakrémet is kóstolhatunk.

Tér a térben

A helyszín a minőségi ételeken és italokon túl további érdekességeket is tartogat számunkra: a Cut&Barrel falain belül hamarosan megnyitja kapuit az Epicurean névre keresztelt fine-dining étterem, amely a lélegzetelállítóan gyönyörű és letisztult enteriőr mellett egy látványkonyhával is rendelkezik, ahol háborítatlanul hódolhatunk a művészi szintre emelt étkezésnek, miközben testközelből figyelhetjük André Bicalho munkásságát.

Lead fotó: Zsolnai Péter

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A karácsony a szeretet ünnepe, mégis rengeteg kapcsolat megy tönkre ilyenkor – és a harmadik ok szinte mindenkit megdöbbent.
Christmas
Van egy megdöbbentően egyszerű technika, amelyet a profi cukrászok évek óta használnak – pedig otthon is működik, és ettől lesz minden süteményed selymesen puha és tökéletes állagú.
Lifestyle
Komoly döntések, belső vívódások és lassan kibontakozó sikerek várnak a Bak jegy szülötteire 2026-ban, amikor már nem lehet félvállról venni a saját vágyakat sem.
Home&Design
Az idei ünnepi dekoráció legmeglepőbb trendje az egyszínű karácsonyfa, amely egyszerre modern, ízléses és váratlanul látványos.
Fashion&Beauty
A Vogue Eyewear új kollekciója ismét megmutatja, hogyan lehet a hétköznapi viselet kényelmét úgy ötvözni a kifutók merész energiájával, hogy az eredmény egyszerre modern, nőies és magabiztos.
Fashion&Beauty
A tél nemcsak a rétegezésről és a meleg kabátokról szól, hanem arról is, hogy megtaláljuk azokat a lábbeliket, amelyekkel magabiztosan és stílusosan léphetünk ki a hideg utcákra. A 2025-ös szezon...