Lifestyle

Hihetetlen változásokat fogsz tapasztalni: ez történik a testeddel, ha 1 hónapig nem eszel cukrot

A legtöbben azért döntenek úgy, hogy kiiktatják a cukrot az étrendjükből, mert fogyni szeretnének, valójában azonban számos más meglepő változásra is számíthat az, aki felhagy a fogyasztásával.

Érdemes ellenállni a cukornak

Rengeteg fölösleges kalóriát viszünk be a szervezetünkbe naponta az ételekhez hozzáadott cukor miatt, ebben pedig nemcsak a csokoládék, üdítők és egyéb nassolnivalók a vétkesek, hanem az olyan egészségesnek hitt ételek is, mint a szószok, valamint a joghurtok. Persze, bizonyos mennyiségű cukorra szüksége van a szervezetünknek: ez kb. 25 gramm naponta, vagyis kb. 6 teáskanál, de vajon milyen változásokat tapasztal az, aki úgy dönt, hogy néhány hétig felhagy a cukorfogyasztással? Galériánkban eláruljuk!

Minél előbb mondunk le a cukorról, annál előbb inthetünk búcsút a pattanásoknak, aknéknak és egyéb bőrhibáknak. Ha túl sok cukrot veszünk magunkhoz, glikolizáció indul el, vagyis a szénhidrátok a fehérjéhez kapcsolódnak. A bőr kollagén nevű alkotórésze a test fehérjéinek 40 százalékát alkotja, így ha a glikolizáció hatással van a kollagénre, a bőrre kiülnek a negatív hatások.
Kattints a további képekért!

Itt az ideje, hogy te is kipróbáld ezt az ízesítési trükköt, ha eddig még nem tetted. Hogy miért? Cikkünkből kiderül!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Csak egy káposztát akart a nő az ebédhez, de "belsőségek" is akadtak benne bőven.
Fashion&Beauty
Ha lépést tartasz az éppen aktuális körömtrendekkel, valószínűleg te is láttad Hailey Bieber „cukormázas fánk” körmeit. Miután felrobbantotta az internetet, most új szárnyra kapott a visszafogott...
Home&Design
Hiába vigyázunk gyönyörű fa bútorainkra, előfordulhatnak kisebb-nagyobb karcolások. Ne essünk kétségbe, egy meglepően egyszerű trükkel percek alatt helyrehozhatjuk a hibát.