Lifestyle

Mindenki konyhájában ott lapul ez a csodatévő fűszer: egyesek szerint a húgyúti fertőzések ellen is felveszi a harcot

A fahéj egy közkedvelt fűszer, melynek a gasztronómia mellett számos egészségügyi előnye ismert, néhány felkapott TikTok videó szerint pedig akár a húgyúti fertőzések leküzdésében is hasznos szerepet játszhat. De vajon valóban igaz ez?

Természetes gyógymódként szolgálhat?

A fahéj bizonyos fafajok kérgéből lefejtett fűszer, melyet rengeteg étel és ital ízesítéséhez használnak. Legújabban viszont finom íze mellett potenciális egészségügyi hatásai is kezdenek reflektorfénybe kerülni. Bár tudományosan még nem bizonyított, állítólag természetes gyógymódként szolgálhat a húgyúti fertőzésekre. A fahéj talán valóban hatékony lehet bizonyos egészségügyi problémák esetén, az viszont egyelőre igencsak kérdéses, hogy vajon mennyire szabad hinnünk a TikTok felületén terjengő videóknak. Azt persze fontos kiemelni, hogy a húgyúti fertőzések alaposabb kezelést igényelnek és nem érdemes kizárólag a természetes gyógymódokra támaszkodni a kezelésüket illetően, a megfelelő diagnózis és a kezelési terv kialakítása érdekében mindenképpen fontos szakemberhez fordulni! Ha kíváncsi vagy, miben lehet segítségedre a fahéj és milyen korábban valószínűleg sosem hallott egészségügyi hatásai is vannak, olvass tovább!

Mik azok a húgyúti fertőzések? A húgyúti fertőzéseket általában baktériumok okozzák, bárhol előfordulhatnak a húgyúti rendszerben, beleértve a húgycsövet, a hólyagot és a veséket. A nők bizonyos anatómiai okokból hajlamosabbak rá, ezért a húgyúti fertőzések a nőgyógyászati rendelők leggyakoribb panaszai közé sorolhatóak. A folytonosan visszatérő fertőzés gyakorta előfordul az újszülöttek; az új, szexuális kapcsolatot létesítő párok; a várandós nők és az idősek körében is.
Kattints a további képekért!

A növényi olajok nem csak konyhai alkalmazásra, sütésre-főzésre használhatók, fogyasztásuk ugyanis az egész életmódunkra pozitív befolyással bírhat.

Leadfotó: Pexels, forrás: healthshots.com

Oldalak

Lifestyle
Home&Design
Az elmúlt időszak hemzsegett a váratlanabbnál váratlanabb lakberendezési trendektől, ezúttal pedig egy korábban nem kifejezetten lakberendezési célokra használt anyag került előtérbe.
Lifestyle
Ne tudd meg, mit okozott legutóbb, amikor zöld színű volt az ég!
Fashion&Beauty
Az elmúlt években a szépségápolás területén egyre népszerűbbé váltak az otthon is megtalálható, természetes eredetű megoldások, amelyek segítségével környezetkímélőbb, nem mellesleg pedig...