Van fény az alagút végén - Kutatás bizonyítja, hogy ez az orrspray hatékony a Covid ellen

Meglehet a Covid egyik ellenszere - ez az orrspray segíthet megelőzni a koronavírussal való megfertőződést.

Nem csak a szövődmények ellen véd

Az első vény nélkül kapható, Covid-19 elleni indikált termék képes megelőzni a PCR pozitivitást, azaz nem tapasztaltak semmiféle megbetegedést, sőt Covid-19 PCR teszteléssel sem lehetett kimutatni fertőzést a vizsgált személyeknél – mutatott rá egy friss nemzetközi klinikai vizsgálat.

A 189 fős kutatásban olyan enyhe felső légúti fertőzésben szenvedő betegek vettek részt, akik közvetlenül érintkeztek Covid-fertőzöttel. A vizsgálat eredményei szerint a résztvevők közel 60 százaléka használt Virostop orr- és szájspray-t a pandémia harmadik hulláma alatt, ezért közülük senki nem fertőződött meg koronavírussal annak ellenére sem, hogy mindegyikük PCR pozitív személy közeli kontaktja volt.

Az új készítmény véd a Covid-19 általi megfertőződéstől

A vizsgált periódusban a 189 alany közül 111-en használták a vény nélkül kapható orr-és szájspray-t, miután értesültek arról, hogy közvetlen kontaktjuk PCR pozitív lett, további 78 fő pedig egyáltalán nem alkalmazta a készítményt a harmadik hullám során.

A klinikai vizsgálat eredményei szerint az új orrsprayt használó résztvevők közül senki nem fertőződött meg kimutathatóan a COVID-19 vírus egyetlen variánsával sem. A készítményt nem alkalmazó alanyok körében azonban a PCR pozitivitás elérte a 10 százalékot.

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2