Lifestyle

Columbiai űrsikló rejtélyes tragédiája: az asztronautáknak esélye sem volt a túlélésre

Ma 18 éve, hogy a szemünk láttára darabjaira hullott a jármű, hét bátor asztronautával a fedélzetén.

Baljós előjelek

Az 1986-os Challenger űrsikló tragédiája után (felszállás közben felrobbant és meghalt hét asztronauta), a NASA abban reménykedett, hogy ilyen kaliberű katasztrófa többé nem fordulhat elő, ám sajnos tévedtek. A Columbia űrjármű először 1981 áprilisában repült az űrben, 27 sikeres küldetést tudhatott maga mögött úgy, hogy addig semmilyen hibát nem érzékeltek a műszaki vezetők. 2003. január 16-án indult az utolsó és egyben végzetes missziójára a fedélzeten hét személlyel: Rick Husband parancsnok, William "Willie" McCool pilóta, valamit Michael Anderson, David Brown, Kalpana Chawla, Laurel Clark és Ilan Ramon asztronauták tartózkodtak a gépen. Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A 27 esztendős divatmodell mindenkit lehengerelt a The Apprentice című film cannes-i premierjén: a világsztár átlátszó ruhában, melltartó nélkül hódított a vörös szőnyegen.
Sztárok
13 esztendő telt el azóta, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg kimondták egymásnak a boldogító igent a londoni westminsteri apátságban, házasságuk pedig azóta is töretlen. Egy bennfentes szerint...
Lifestyle
Ha konyhai praktikákra van szükséged, valószínűleg nem Ryan Gosling az első, aki eszedbe jut, a színész viszont egy elképesztően zseni trükköt osztott meg nemrégiben rajongóival.