Botondnak hívnak? Különleges módon befolyásolja a neved a sorsodat

Nevünkben a sorsunk - tartja a mondás, úgyhogy új sorozatunkkal azoknak szeretnénk segíteni, akik éppen gyermekáldás elé néznek és névválasztás előtt állnak, illetve azoknak, akik szeretnék megtudni, milyen tulajdonságokkal ruházza fel őket a nevük. A legújabb részben a Botond nevet elemzi szakértőnk, Kárászné Tomanó Ágnes grafológus szakoktató, szaktanácsadó. Olvass tovább!

Botond – 1B; 2o; 1t; 1n; 1d

Szórakoztató grafológia

A cikk a szórakoztató grafológia egyik példája, melynek nincs köze a hagyományos íráselemzéshez. Grafológusunk abból a feltételezésből indul ki, hogy a születési nevünkben szereplő betűk ugyanúgy felruházhatnak tulajdonságokkal, mint ahogyan azt a születéskori csillagállások is teszik. Tőlünk függ, hogy a későbbiekben hogyan használjuk a betűk adta lehetőségeket, azaz hogyan írjuk le őket.

A grafológiai betűszimbolika értelmezése alapján a "B" betű a szerzés, a birtoklás betűje. Nem csak az anyagi javak megszerzésének, megtartásának módját és mikéntjét jelzi, hanem a számunkra fontos dolgok és értékek megszerzésére is kaphatunk utalást.

Az „o” olyan Én-kép betű, melynek magassága a tulajdonos önértékelésének nagyságát jelzi. Szélessége arról árulkodik, hogy mennyire érzi jól magát a világban. Kerekítésük során bezárhatjuk, vagy megnyitva hagyhatjuk őket, ez mindig attól függ, hogy inkább zárkózottabb-e, vagy inkább nyitottabb-e a személyiségünk.

A „t” a vezetés, a döntéshozatal, valamint az irányítás betűje, mely a vezetéssel, irányítással, dominanciával kapcsolatos tulajdonságainkat, illetve igényünket is jelzi. Megmutatja, hogy a betű tulajdonosa csak vágyik az irányításra, vagy valóban képes is rá. Többnyire a „kisbetűs” változatot vizsgáljuk. Az áthúzás magassága, valamint a hossza jelzi a tulajdonságok meglétét, vagy hiányát. Megmutatja továbbá írójának döntéshozatallal kapcsolatos szokásait: megfontoltságát, vagy éppen kapkodását a döntéseinek meghozatala közben.

Az „n” kapcsolati szimbólum. Nem a párkapcsolatot jelképezi, hanem írójuk kisebb létszámú társaságokhoz fűződő viszonyáról ad felvilágosítást. Érdekes következtetést vonhatunk le a betű törzsvonalainak (függőleges vonalak) kapcsolási módjáról. Aki fent, árkáddal köti össze ezt a két vonalat úgy, ahogyan az iskolában tanulta, óvatosabb, megfontoltabb a barátkozások terén. Aki viszont „u” betűre emlékeztetően alul köti össze a két törzsvonalat, barátságosabb, elfogadóbb a kapcsolódások terén. Aki fonalasan, leginkább egy leejtett fonaldarab alakjára emlékeztetően írja nem csak „n”, hanem „m” betűjét is, ők erős empátiás képességgel rendelkeznek, valamint jó a diplomáciai érzékük is.

A d” betű két terület szimbólumát is hordozza: a szellemi megmérettetésre, és a gyermekkori családra egyaránt utalhat. Amennyiben hurok képződik a „d” betű leírásakor a függőleges részben, úgy tulajdonosa élvezi a szellemi kihívásokat, szívesen tanul, szívesen képezi magát. A betűrészek szétesése, vagyis az ovál és a függőleges rész eltávolodása válásról, vagy a szülők különbözőségéről, össze nem illőségéről mesél. Amennyiben fordított hiányjelet találunk e két betűrész összekapcsolásánál, úgy tulajdonosának valami, vagy valaki hiányzott a gyermekkori családjából, nem érezte azt egésznek, teljesnek.

Lapozz a folytatásért!

Fotó: youtube.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!