Lifestyle

Gyomorforgató: Egy magyar lány mintát vett és megmutatta, mennyi baktérium és gomba van a BKK jegyautomatáin - videó

Elgondolkodtál már valaha azon, hogy mennyi baktérium tanyázik a BKK érintőképernyős jegyautomatáin? Hát, ha eddig nem tetted, akkor innentől mindig ez jut majd eszedbe.

Egy igazi baktérium melegágy

Rita növényorvosként tanul, emellett lepkéket nevel, fontos szerepet játszik az életében a biológia tudománya iránti érdeklődése, amit nemcsak tanulmányaiban, hanem egy TikTok-csatorna üzemeltetésében is kiél, ahol különböző teszteket végez. Próbára tette már a kézfertőtlenítők hatékonyságát is, most azonban fogott egy mintavétel pálcát, jól végighúzta egy BKK jegyautomata érintőképernyőjén, majd laboratóriumi körülmények között megvizsgálta, milyen baktériumok és gombák tenyésznek ki a mintából a Petri-csészében. Az eredmény egy szóval: sokkoló.

A videón tökéletesen látszik, - és Rita is elmagyarázza - hogy már az első napon kialakult pár aprócska baktériumkolónia, és pár, szabad szemmel alig látható gombatelep. A második nap eredményei már sokkal szemléletesebbek, a gombatelep is megnőttek és sokkal többféle baktérium kezdett szaporodni. "Az utolsó napon pedig kezdett eluralkodni a káosz" - összegezte a videó készítője az utolsó nap eredményeit, ahol a Petri-csésze már tele volt mindenféle kolóniákkal és gombatelepekkel.

A videó legnagyobb tanulsága talán az, hogy minden egyes alkalmat, mikor végigtapogatunk egy ilyen automatát - vagy bármilyen felületet, amit sok ember fogdos - kövessen egy nagyon alapos kézfertőtlenítés, legjobb esetben szappanos kézmosás.


Forrás: TikTok Fotó: Facebook

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Selena Gomez bemutatta azt a darabot, ami tökéletes lehet akár egy karácsonyi vacsorára is.
Egészség
Arcunk számos egészségügyi problémát jelez nekünk, így jobb, ha időben észrevesszük őket.
Utazás
A frontális csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad a nap folyamná, mögötte már csak néhány futó zápor fordulhat majd elő.