Lifestyle

Gyomorforgató: Egy magyar lány mintát vett és megmutatta, mennyi baktérium és gomba van a BKK jegyautomatáin - videó

Elgondolkodtál már valaha azon, hogy mennyi baktérium tanyázik a BKK érintőképernyős jegyautomatáin? Hát, ha eddig nem tetted, akkor innentől mindig ez jut majd eszedbe.

Egy igazi baktérium melegágy

Rita növényorvosként tanul, emellett lepkéket nevel, fontos szerepet játszik az életében a biológia tudománya iránti érdeklődése, amit nemcsak tanulmányaiban, hanem egy TikTok-csatorna üzemeltetésében is kiél, ahol különböző teszteket végez. Próbára tette már a kézfertőtlenítők hatékonyságát is, most azonban fogott egy mintavétel pálcát, jól végighúzta egy BKK jegyautomata érintőképernyőjén, majd laboratóriumi körülmények között megvizsgálta, milyen baktériumok és gombák tenyésznek ki a mintából a Petri-csészében. Az eredmény egy szóval: sokkoló.

A videón tökéletesen látszik, - és Rita is elmagyarázza - hogy már az első napon kialakult pár aprócska baktériumkolónia, és pár, szabad szemmel alig látható gombatelep. A második nap eredményei már sokkal szemléletesebbek, a gombatelep is megnőttek és sokkal többféle baktérium kezdett szaporodni. "Az utolsó napon pedig kezdett eluralkodni a káosz" - összegezte a videó készítője az utolsó nap eredményeit, ahol a Petri-csésze már tele volt mindenféle kolóniákkal és gombatelepekkel.

A videó legnagyobb tanulsága talán az, hogy minden egyes alkalmat, mikor végigtapogatunk egy ilyen automatát - vagy bármilyen felületet, amit sok ember fogdos - kövessen egy nagyon alapos kézfertőtlenítés, legjobb esetben szappanos kézmosás.


Forrás: TikTok Fotó: Facebook

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Lehet sokan örülnek neki, hogy hamarabb kopogtatott be a jó idő, de így az allergiások egy elég durva szezonra készülhetnek. Az sem kizárt, hogy sok új beteg fog megjelenni.
Sztárok
Az uralkodó rákbetegsége miatt a Mirror értesülései szerint rájött arra, hogy túl rövid az élet, ezért drasztikus lépést tervez, ami megváltoztathatja az egész királyi család életét.
Utazás
Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége pénteken figyelmeztette alkalmazottjait és családjaikat, hogy ne hagyják el Tel-Avivot és környékét, Jeruzsálem és Beér-Seva határát, miután Irán...