Lifestyle

Ezért az otthoni fogfehérítő módszerért rajong most mindenki - De vajon valóban biztonságos?

Valószínűleg te is álmodoztál már tökéletes, hófehér mosolyról, melyre rengeteg házi praktikát találhatunk az interneten. De vajon mind biztonságos?

Fogfehérítő csík

Fogaink fehérítésére rengeteg módszer létezik az otthoni trükkök bevetésétől kezdve, egészen a fogorvosi beavatkozásokig. Előbbit tekintve igazán sokféle lehetőség közül válogathatunk, melyek közül néhány igencsak különösen hangzik. Ilyen például a nemrégiben szárnyra kapott „fogfehérítő csík”, mely segítségével állítólag könnyedén hófehér fogaink lehetnek, anélkül, hogy fogorvoshoz fordulnánk. Ha kíváncsi vagy, mit gondolnak erről a kissé furcsa módszerről a szakértők és érdemes-e egyáltalán kipróbálni, olvass tovább, eláruljuk!

Miért nem hófehér alapból a fogunk? Mielőtt elmélyednénk a fogfehérítési módszerekben, érdemes megértenünk, miért is nem hófehér a fogsorunk alapjáraton. Dr. Edward Camacho, fogorvos kifejtette, számos oka lehet fogaink elszíneződésének. „Az olyan külső tényezők, mint az étkezés (kávé, bor, citrusfélék, szóda), életmódbeli szokások (dohányzás), gyógyszerek (folyékony vas), kiegészítők (kurkuma, sáfrány, curry) és az öregedés befolyásolják fogaink állapotát és színét” – mondja. Fontos kiemelni viszont, hogy emellett a genetika is szerepet játszik. Ha a fogak külső rétege nagyon vékony vagy átlátszó, akkor a következő fogréteg, amelyet dentinnek nevezünk, inkább kivehetővé válik. A dentin sárgától barnás színű. Ha az íny vastagabb és több opacitást mutat, akkor a dentin sárga árnyalata kevésbé lesz látható.
Kattints a további képekért!

Sok olyan étel van, amelyet bár nagyon egészségesnek, sőt akár diétába is beilleszthetőnek tartunk, valójában meglepően magas kalóriatartalommal rendelkeznek, így ha a kelleténél többet fogyasztunk belőlük, csak a fogyókúránkat szabotáljuk.

Leadfotó: 123rf, forrás: purewow.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.