Elképesztő, miért járnak át Magyarországra az osztrákok

Magyarországon főleg Sopront célozzák meg az osztrákok.

Elleptek minket a külföldiek

Remélhetőleg minden diák sikeresen meg tudta szerezni a jogosítványát, akinek ez tervben volt a nyáron. Persze nem csak nekik, hanem még a tapasztalt autósoknak és érdemes követni az új KRESZ szabályokat. Ezt ide kattintva könnyedén megtehetjük, mert az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságnak a hivatalos honlapján továbbra is fent vannak a friss információk.

A KRESZ-teszten Magyarországon még mindig 55 kérdést kell megválaszolnunk, az egészre pedig 55 percünk van. Összesen 75 pontot érhetünk el, és bizony érdemes jól felkészülni, mivel ha több mint 10 pontot elherdálunk, akkor már jelentkezhetünk is a következő vizsgára. Vannak ugyebár három pontos kérdések is, amiket semmiképpen sem szabad elrontanunk, mert hamar jelentkezhetünk a pótvizsgára.

A jogosítvány megszerzése alapból elég borsos ma Magyarországon, de ezen szeretne változtatni a kormány. Augusztus elején már volt szó a jogosítványszerzés ingyenessé tételéről szóló rendeletről, azonban a később beadott végleges javaslatban a program indítási dátuma, a 2024/2025-ös tanév is szerepelt.

Azonban, hogy az osztrákok miért pont nálunk akarják megszerezni a jogosítványt, az a galériánkból kiderül!

A Blikk a Népszavában szúrta ki a cikket, hogy alaposan beindult Sopronban a jogsiturizmus. Gyakorlatilag egymásnak adják a kilincset a városi autósiskolákban az Ausztriából érkező tanulók.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Flickr

Oldalak

Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.
Sztárok
Vilmos herceget nagyon bántja, hogy családtagjai gonosz ragadványnevet találtak ki neki, amivel olykor-olykor cukkolni szokták őt.