Lifestyle

Gyönyörű látványban lehet részünk – Ilyen lesz a szombatra halasztott nemzeti ünnepünk

Nagyszabású fény- és drónshow-val készülnek a szervezők.

Idén is garantált a lélegzetelállító látvány

Zajlanak a most szombatra halasztott Szent István-napi fővárosi tűzijáték előkészületei. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a szombaton 21 órakor kezdődő tűz- és fényjáték során uszályokról, bárkákról és két budapesti hídról mintegy 40 ezer pirotechnikai effektet – köztük római gyertyákat, üstökösöket, tűzmozsarakat és tűzijátékbombákat – lőnek majd fel.

„Az ünnepi látványosság a tavalyi évhez hasonlóan idén is nagyszabású fény- és drónshow-val egészül ki” – emelték ki. Az idei tűzijátékot mintegy 4,5 kilométer hosszan lehet majd megtekinteni a Duna jobb és bal partjáról.

A tűzijáték bombáit 74 helyszínről, mintegy 230 pontról lövik fel. Az effektek 7 folyami bárkáról indulnak majd, köztük 65 gyöngysorszerűen kifeszített pontonról sok ezer arany és ezüst csóvát húzó üstökös „repül majd az égre” szombat este. A látványba az idén az Erzsébet hidat és a Szabadság hidat is bevonták – fogalmaztak, hozzátéve: a hidakról a tűzvirágok mellett néhány, a történelmi műsor tartalmához igazodó nemzeti szimbólum kilövésére nyílik lehetőség.

Az MTÜ közleménye szerint a látványosságokat 19.30-tól a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisa három Gripen repülőgépének köteléke kezdi majd meg. A vadászgépek kétszer húznak át a Parlament előtt a Duna felett, délről északi irányba repülve. Az első áthúzás során nemzeti színű füstöt húznak, majd pár perccel később, visszatérve, a Parlament előtt meredek emelkedést hajtanak végre utánégető alkalmazásával.

„Nézzük meg együtt a tűz- és fényjátékot nemzetünk fővárosában, Budapesten, és ünnepeljük meg, hogy összetartozunk!” – fogalmazott az MTÜ.

Tíz forinttal emelnék a tojás árát szeptembertől a termelők.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Március 18-án indul a TV2 új párkapcsolati reality műsora, a Házasság első látásra. A műsor a párkeresés egy új dimenzióját nyitja meg azoknak a magányos szíveknek, akik a tudományt hívják segítségül...
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle