Lifestyle

Augusztus 20-án leesik az állad – szemet gyönyörködtető fényárban úszik majd a Parlament

Grandiózus fényárban fog úszni augusztus 20-án a Parlament homlokzata és a Nemzeti Galéria. Az idei nemzeti ünnep lesz a leglátványosabb, mert a valaha volt legnagyszabásúbb tűzijátékkal, fényshow-val és drónshow-val készülnek szervezők.

A legmenőbb fényfestő csapatok álltak össze

Kicsi az esélye annak, hogy augusztus 20-án találkozol majd először fényfestéssel, hiszen láthattál már a fesztiválok alkalmával vagy gondolj a Bazilika, a Hősök tere, a Magyar Tudományos Akadémia, a Várkert Bazár fénylő "köpenyeire". Most képzeld el, hogy az a fenséges látványa még monumentálisabb lesz. Ugyanis erre készülnek augusztus 20-án: még több szín, még több mozgó motívum, még több varázslat.

A magyar művészek és az Antenna Hungária gigantikus műsorra készül: be fogják világítani a Parlament homlokzatát és a Nemzeti Galériát, miközben Magyarország eddigi legnagyobb tűzijátékával, fényshow-val, drónshow-val és fényjátékkal tisztelegnek a magyar történelem legfontosabb momentumai előtt.

Ez egy rendkívül fontos nap lesz a magyar fényfestő-közösség számára, ugyanis ezzel mérföldkőhöz érnek. Az idei évben első alakalommal dolgoznak együtt a tűzijátékon az ország legnagyobb fényfestő csapatai és független fényművészei. A Centrum Production egyik alapítótagja, Besnyő Dániel vezényletével osztották el és dolgozták ki a megjelenítendő jeleneteket. Minden művész a maga stílusában alkothatott, ugyanakkor a végeredmény mégis egy nagy, egységes alkotás lesz.

“Ezeknek a feladatoknak és ezeknek az alkotóknak az összehangolása, a work-flow megtartása és a művészeti koncepció kézbentartása komoly feladat volt. Nagyon fontos számomra, hogy minden alkotó elégedett legyen a végeredménnyel, és szívesen lássa viszont a munkáját a nagy egész részeként.

Éppen ezért úgy szerettem volna felosztani köztük a vetítendő tartalmakat, hogy mindenki a hozzá legközelebb álló animációt készítse el. Minimalista és letisztult látványvilágra törekedtünk, ami követi a dramaturgiát: ahogy Iványi Árpád rendező fogalmazott, a sötétségből haladunk a világosság felé, az őskáosztól a rendig, és a végére felfokozódnak a képi és hangi hatások” - árulta el Besnyő Dániel.

Azt is hozzátette, hogy teljes produkciót a mérete miatt nem volt lehetőségük elpróbálni, de titkos éjszakai vetítéseken, és egy 3d nyomtatott maketten tesztelték le a technikát.

“Számomra ez nagy kihívás volt, de olyan lehetőséget láttam benne, ami reményeim szerint a jövőben újra megvalósulhat. Szuper lenne, ha a későbbiekben beszélhetnénk fényfestő versenyről vagy Budapest első fényfesztiváljáról, amit régóta szeretnénk megvalósítani. Bízom benne, hogy az augusztus 20-ai produkció lehet ennek az első lépése.”

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A brit királyi családban jól ismert, hogy a szépség terén az egyszerűség a divatszabály. Ám Diana hercegnő megmutatta, hogy vannak szabályok, amiket érdemes megszegni.
Lifestyle
A Halak életében lehetőségekkel teli időszak veszi kezdetét. Napi horoszkóp!
Lifestyle
Az Ikrek szintet lép a szerelmi életében, és jöhet a házasság vagy a családalapítás. Heti horoszkóp.