A tönk szélére sodródott, heteken belül bezárhat Budapest közkedvelt független színháza

Ellehetetlenült az Átrium Színház további működése: a közönség már csak pár hétig válthat jegyet a teátrum előadásaira.

Az Átrium csapatának tagjai már a felmondási idejüket töltik

Heteken belül bezárhatja kapuit Budapest közismert független színháza, az Átrium. "Jelen pillanatban úgy áll a helyzet, hogy a következő hetekben az Átrium utolsó előadásait láthatják, akik jegyet váltottak rá. Az utolsó Az Őrült Nők Ketrecét, az utolsó Igenist, az utolsó Isteni végjátékot... és így tovább. Nem tudjuk tovább tartani a színházat.
A mai naptól az Átrium csapatának sok kiváló tagja a felmondási idejét tölti. Egytől egyig kitűnő emberek, akiket soha nem lenne szabad elküldeni, mert a színház nagyrészt miattuk olyan, amilyen. Köszönjük nekik
" – mást nem tudunk írni, mert nem lehet szavakkal kifejezni, amit most érzünk - olvasható a teátrum Facebook-oldalán közzétett friss bejegyzésben.

Nem ez az első alkalom, hogy az Átrium hasonló nehézségekről számol be: amikor a kormány pár évvel ezelőtt megszüntette a kulturális taót, számos független- és magánszínház sorsa pecsételődött meg, működése került veszélybe - idézi fel a 24.hu cikke. Az Átrium különösen nehéz helyzetbe került, mivel a tao helyett ígért kompenzációs támogatás keretében csak a korábban befolyt összeg egy részét ítélték meg az intézménynek.

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

  • 1
  • 2