Lifestyle

Saját aláírásuk árulhatja el a nárcisztikus személyiségű embereket - a te szignód vajon mit mond el rólad?

Számos árulkodó jele lehet annak, hogy egy nárcisztikus személlyel hozott össze a sors, ilyen többek között az aláírásuk is. Kíváncsi vagy, rólad mit árul el az autogramod? Akkor olvass tovább!

Az írásmód nem hazudik

Egy szakértői csapat friss kutatásában a nárcizmus, a dominancia és az írásmód közötti kapcsolatot elemezte. Pontosabban arra voltak kíváncsiak, hogy milyen külső jegyekről ismerhető fel egy nárcisztikus ember, ehhez pedig 500 pénzügyi vezető kézírását vették górcső alá, amelyek benyújtott közjegyzői dokumentumokból származtak. Olyan tényezőket is számításba vettek, mint például a személyek neme, szakmai múltja és a vállalatnál eltöltött ideje. Első körben az aláírások méretét figyelték meg és ebből vontak le következtetéseket – írja az in.hu a PsyBlog cikke alapján. Amit még az aláírás méretén túl megfigyeltek a nárcizmus megállapításához, az a sorok kihasználása — egy vagy több sor alkalmazása a név kiírásához —, valamint az olyan extrák alkalmazása, mint például a felkiáltójelek. Ezek mind nagyon árulkodó jelek lehetnek, és nem feltétlenül jóra utalnak. Végeredményként megállapították, hogy akiknek nagyobb az aláírásuk, azoknál vélhetően nagyobb a nárcisztikus személyiség valószínűsége. Fontos megjegyezni az eredményekkel kapcsolatban, hogy a nárcizmus több jellemvonást is magában hordoz, melyek között vannak jók és rosszak is. A jelenlegi vizsgálat kizárólag a negatív jegyekre — vagyis a tekintélyelvűségre és a kizsákmányolásra — vonatkozott.

Dr. Charles Ham, a tanulmány egyik kutatója és szerzője így nyilatkozott a témában: „Néha az emberek úgy gondolnak a nárcizmusra, mint előnyre. Az első gondolatuk vele kapcsolatban Steve Jobs. Úgy vélekednek róla, mint egy jó tulajdonságról. Kerestük az arany középutat, de nem találtuk meg.”

Kíváncsi vagy, hogy rólad mit árul el az aláírásod? Akkor lapozz a következő oldalra!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Halak hirtelen felindulásból kiléphet a munkahelyéről. Napi horoszkóp!
Sztárok
Az üzlet tulajdonosa az ezredforduló környékén fedezte fel magának a 20. századi magyar prózairodalom zsenijét, s rögtön a szívébe zárta a műveit.
Sztárok
2013-ban kötötték össze az életüket, házasságukból három gyermek született.