Lifestyle

Az aranyérmes exkluzív Zichy pezsgő

Napjainkban a gróf Zichy családban egy új tradíció kezd kibontakozni, amelynek egyik meghatározó alakja Zichy Anikó. A történelmi múlttal rendelkező, híres Zichy arisztokrata család a huszonegyedik században is jelentős szerepet vállalna, ám ezúttal a pezsgők világában. Az eddigi eredmények ígéretesek, különös tekintettel az elmúlt időszakban begyűjtött szakmai díjakra.

"A pezsgő fogyasztása egy különleges életérzést jelent"

A nemzetközi Winelovers Borversenyen a Zichy Anna brut nature pezsgőt aranyéremmel díjazták, míg az extra dry frizzante bronzérmet szerzett! Ezt követően, szeptember 16-án, a Winelovers a 100 legjobb magyar bor elnevezésű eseményen a pezsgő kategóriában országos negyedik helyezést ért el a Zichy-birtok pezsgője, ezzel megelőzve számos neves hazai márkát.

„Mindig is nagy rajongója voltam a pezsgőnek, mivel úgy éreztem, hogy a pezsgő fogyasztása egy különleges életérzést jelent. Az elegancia, az exkluzivitás és a trendiség egyidejű jelenléte ritka az italok között, és ebben a tekintetben a pezsgő egyedülálló” – nyilatkozta Zichy Anikó, a Tokaji Zichy Szőlőbirtok tulajdonosa.

Évekkel ezelőtt Zichy Anikó és férje, gróf Zichy Aladár mertek egy nagyot álmodni és közösen elindították tokaji vállalkozásukat, a Zichy Szőlőbirtokot.

„A férjemmel, Zichy Aladárral alapítottuk meg a saját borászatunkat. Ő szólított mindig Annának, innen ered a márkanevünk is: Zichy Anna. A férjem elvesztése után egyedül kellett vezetnem a birtokot, ami nem volt könnyű feladat. Ma már a két fiam is aktívan részt vesz a vállalkozás fejlődésében. Ők több évet éltek külföldön, többek között az Egyesült Államokban és az ott megszerzett tapasztalataikat remekül kamatoztatják a családi vállalkozásunkban” – mondta Zichy Anikó.

A közel 30 hektáros szőlőbirtokon az elsődleges cél a kifogástalan minőség elérése. A pezsgő előállítása nem egyszerű feladat, kiváló minőségű szőlő kell hozzá, technológia és nem mellesleg szaktudás. A Zichy Anna pezsgőt pontosan úgy késztik, ahogy Champagne-ban: palackban érlelve, méthode tradicionnelle eljárással, aminek alapja a világszerte ismert Tokaji borvidék egyedisége.

„Év közben a termelés rengeteg munkát és kihívást tartogat, de elengedhetetlen ahhoz, hogy utána megosszuk a pezsgő által képviselt különleges értéket. Ha valaki korábban azt mondja nekem, hogy a gazdaságban fogom megtalálni a boldogságomat, valószínűleg nem hittem volna neki. Nap mint nap új dolgokat fedezek fel és alkotok, miközben igyekszem méltósággal képviselni a Zichy családot is” – fogalmazott Zichy Anikó.

2022-ben négy platina- és kilenc aranyérmet hódítottak el a magyar borászatok a világ egyik legtekintélyesebb borversenyeként számon tartott Decanter World Wine Awardsról (DWWA). Jelentős részük tokaji borászat.

Leadfotó: Zichy-birtok

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Nagyon oda kell figyelned, hogy ne sózzanak rád ilyen fájdalomcsillapítót a patikában. Sokan súlyos mellékhatásokról számoltak be.
Lifestyle
Mivel több mint 200 napja nem volt telitalálatos szelvény, immáron nem kevesebb, mint 6,45 milliárd forint várja a játékosokat - derült ki a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatásából.
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.