Lifestyle

Hogyan ismerhetjük fel, hogy kiégés közeli állapotban vagyunk? Az Anya jól van (?) egyik főszervezőjével beszélgettünk

Szajki-Vörös Adél az Anya jól van (?) konferencia egyik szervezője, akinek szívügye, hogy figyelmet fordítson a jelenkori nőtársadalom egyik legjelentősebb problémájára, az anyai kiégésre. Az eseményen egyebek közt arról beszélgettünk vele, miért tartotta fontosnak, hogy párbeszédet indítson a témáról, mit szeretne üzenni a kezdeményezéssel, továbbá őt magát hogyan érinti személyesen a jelenség.

Így jött létre az Anya jól van (?)

Szajki-Vörös Adél több mint két évtizede dolgozik újságíróként, emellett producerként is tevékenykedik, forgatókönyvíróként pedig két nagyjátékfilmet és televíziós munkákat jegyez. Időközben gyermeke született, és az anyasággal kapcsolatos témák mostanra kiemelt fontosságot kaptak a munkájában, így férjével közösen alapított cége, a P&A Productions a Femcaféval karöltve meghirdette az Anya jól van (?) konferenciát, melyre május 23-án a MagNet Közösségi Házban került sor. A rendezvényen számos tanulságos, elgondolkodtató, kendőzetlenül őszinte diskurzust hallgathattak végig az édesanyák – többek között például Jakupcsek Gabriella tapasztalatait is megismerhették. Az elismert író, újságíró és televíziós szakember a rendezvény záróbeszélgetésén folytatott eszmecserét Adéllal, aki a konferencián mesélt arról, miért kezeli kiemelten, hogy a közbeszéd és a közgondolkodás témáinak része legyen az anyai kiégés; ő maga hogyan ismerte fel, hogy burnout közeli állapotba került; továbbá milyen gyanakvásra okot adó tünetekre érdemes felkapnunk a fejünket.

A teljes interjút az alábbi videóban tudod meghallgatni:

Peller Mariann háziasszonyként csatlakozott az Anya jól van (?) konferenciánkhoz, melynek során számos kulcsfontosságú kérdésben hallgathattunk végig szakmai előadásokat, beszélgetéseket. Az eseményen a színész-műsorvezetőnő megosztotta a Femcaféval, milyen volt számára a rendezvény, és hogy személyesen mi érintette meg leginkább.

Leadfotó: Femcafe

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Lifestyle
Sztárok
Gene Hackman január 30-án ünnepelte 94. születésnapját. A kétszeres Oscar-díjas színészóriás az ezredforduló utáni években elégelte meg Hollywood cukorhabos zsizsegését, és úgy döntött, nyugdíjba...
Lifestyle
Nem tudsz és nem is szeretnél lemondani a kedvenc gyorséttermi sült burgonyádról, de tudod, hogy ideje egészségesebb verzióra váltanod? Akkor van egy szuper tippünk számodra!
Lifestyle
Pénzügyi útmutatásra, tanácsra lenne szükséged, de nem tudod kihez fordulj? Az alábbi három csillagjegy tökéletes választás lehet, ők ugyanis kiemelkedően jól bánnak a pénzzel.