Lifestyle

Nem hiszed el, milyen válaszokat adtak amerikaiak arra a kérdésre, hogy "Mi az a holokauszt?"

Sztereotípia szintjén lehet hallani, hogy az amerikaik nem sokat tudnak az európai történelemről, most itt egy videó, ami megmutatja, igaz lehet-e ez az igen negatív előítélet.

Mi az a holokauszt?

A szóban forgó videó TikTok-on terjedt el, melyben egy fiatal férfi megy oda járkókelőkhöz Amerikában és kérdezi őket a holokauszttal kapcsolatban. A videó első felében konkrétan azt a kérdést teszi fel, hogy "Mi az a holokauszt?", melyre az első alany visszakérdez, hogy miről beszél a kérdező, majd közli, hogy nem tudja mi az. A második válaszadó "valami californiai dolog"-nak gondolja.

A kérdező ezután Auschwitzra kérdez rá, ahol a nácik hírhedt haláltábora volt. Egy fiatal férfi szerint Auschwitz egy ország, míg egy másik válaszadó szerint egyfajta mentolos cukorka. Egy harmadik megkérdezett már valamelyest össze tudta kötni a háború gondolatával, azonban végül hologramról kezdett el beszélni.

Egy fiatal lány nevetve azt válaszolja, hogy Auschwitz nem más, mint "dolgok az űrben".

A cikk folytatódik a következő oldalon!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Csak egy káposztát akart a nő az ebédhez, de "belsőségek" is akadtak benne bőven.
Fashion&Beauty
Ha lépést tartasz az éppen aktuális körömtrendekkel, valószínűleg te is láttad Hailey Bieber „cukormázas fánk” körmeit. Miután felrobbantotta az internetet, most új szárnyra kapott a visszafogott...
Home&Design
Hiába vigyázunk gyönyörű fa bútorainkra, előfordulhatnak kisebb-nagyobb karcolások. Ne essünk kétségbe, egy meglepően egyszerű trükkel percek alatt helyrehozhatjuk a hibát.