Lifestyle

Tilos lefekvés előtt fogyasztani ezeket az egészségesnek tartott ételeket - Többet árthat, mint gondolnád

Míg a gyümölcsök fogyasztása fontos ahhoz, hogy fittek és egészségesek maradjunk, a nem megfelelő időben történő gyümölcsbevitelnek számos negatív hatása van. Míg a legtöbb gyümölcsöt szinte bármikor el lehet fogyasztani a nap folyamán, van néhány olyan, amit egyáltalán nem lenne szabad enni lefekvés előtt.

Milyen gyümölcsöt ne együnk lefekvés előtt?

A legtöbb gyümölcs természetes cukrokat és rostokat tartalmaz, amelyek energiával látják el a szervezetet. Általában a gyümölcsöket reggel éhgyomorra érdemes fogyasztani, ugyanis a testünk ilyenkor jut a legjobb koncentrációban az ásványi anyagokhoz, és vitaminokhoz, ami segíti a méregtelenítést és a fogyást. Amikor azonban lefekvés előtt eszünk gyümölcsöt a gyomrukban már folyamatban van a korábban elfogyasztott ételek megemésztése, ami felboríthatja az emésztési folyamatot és kellemetlen érzést okozhat. Kattints a galériára és kiderül, hogy milyen gyümölcsöket nem lenne szabad fogyasztani lefekvés előtt!

Az éjszakai gyümölcsfogyasztás hatásai Az éjszakai gyümölcsfogyasztás növeli a vércukor- és az energiaszintet, ami megzavarja a természetes alvási ciklust. Tekintettel a legtöbb gyümölcs által igényelt hosszabb emésztési időre, lefekvés előtti elfogyasztásuk növelheti a súlygyarapodás kockázatát. Ennek az az oka, hogy éjszaka lassabb az emésztési folyamat, így a gyümölcsök megfelelő megemésztése a szokásosnál tovább tart. Ennek eredményeként a szervezet a gyümölcsben lévő cukrot zsírrá alakítja és tárolja, ami hozzájárul a hízáshoz.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: Sleep Guides, The Wellness Corner

Előfordul, hogy pont lefekvés előtt vonz minket a legjobban a hűtőszekrény fénye. Ilyenkor célszerű olyan ételeket választanunk, amelyek kielégítik étvágyunkat és elősegítik a jobb alvást is.

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Ha van egy kis félsz benned a vonaton történő utazással kapcsolatban, ez az információ megnyugtathat.
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.