Soha ne csomagold el alufóliával az ételmaradékot: óriási veszélynek teszed ki magad így

Több szakértő is felhívja a figyelmet arra, hogy nem szabadna alufóliát használni az ételmaradékok tárolására – a miértre adott válasz pedig nagyon is komoly.
Nem minden bevett szokás ártalmatlan
Amikor befejezünk egy vacsorát, és marad még egy kis étel, a legtöbben rutinszerűen cselekszünk: szinte gépiesen nyúlunk a megszokott konyhai eszközök után, hogy a maradékot elpakoljuk a hűtőbe. Néhány mozdulat, és kész is: az étel el van rakva, a konyhapult pedig újra tiszta. Csakhogy a szakértők egyre hangosabban figyelmeztetnek arra, hogy bizonyos, mindennap használt megoldások nemhogy nem segítenek, hanem akár kockázatot is jelenthetnek az egészségünkre – vagyis a modernkori konyha tele van praktikusnak tűnő eszközökkel, de nem minden az, aminek látszik. Vannak olyan hagyományos módszerek, amelyek generációk óta bevett szokásnak számítanak, és amelyeket szinte senki nem kérdőjelez meg. Ám a tudomány ma már jobban ismeri a baktériumok működését, a mikroorganizmusok terjedését és azt, hogyan képesek bizonyos körülmények között pillanatok alatt elszaporodni. A téma apropóját egy friss hír adta: az egyik nagy brit szupermarketlánc apró, de lényeges változtatást eszközölt a termékein, ami felkeltette a szakértők figyelmét. A döntés látszólag apróságnak tűnik, mégis felveti a kérdést: vajon tényleg tudjuk, mi a legbiztonságosabb módja az ételek tárolásának? És ami még fontosabb: nem lehet, hogy a jól bevált módszereink között lapul egy olyan, amely többet árthat, mint használ?



























