Állatkínzás vagy segítség? Már az interneten is lehet macskát kölcsönözni

Interneten keresztül lehet macskát kölcsönözni egy-egy napra Kijevben - adott hírt az új, szokatlan szolgáltatásról kedden a Szevodnya című ukrán napilap.

A napi cicalízing átlagosan 30 hrivnyába, azaz körülbelül 900 forintba kerül, de függ a macska fajtájától. A cicák közül a megrendelők nemcsak fajta, de nem szerint is válogathatnak. A szolgáltató házhoz szállítja, és a kölcsönzési idő lejártakor elviszi az állatot.

A meglepő biznisz kitalálói az egyedül élőkre számítanak, akiknek a cicák oldhatják átmenetileg a magányukat. Egyelőre még egyetlen kliensük sem volt - mondják - azért, mert csak néhány napja indították be a szolgáltatást.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Az ötletgazdák bíznak ugyanakkor abban is, hogy néhány kliensük annyira megkedveli a kikölcsönzött cicát, hogy meg is vásárolja tőlük.

Állatkínzás vagy segítség?

A szakértők véleménye azonban megoszlik a szolgáltatás hasznosságáról. Az ökológusok szerint ez állatkínzás, a pszichológusok viszont azon a véleményen vannak, hogy épp ellenkezőleg, a kölcsönzés után több macska találhat gondoskodó gazdira.

Az azonban kétséges, hogy mennyire lesz jövedelmező az üzlet az ukrán fővárosban, ahol tömérdek kóbormacska él az utcákon. A kijevi állatkertbe például rendszeresen dobnak be főleg kölyökmacskákat a kerítésen keresztül. Az intézmény a múlt héten közölte, hogy már több mint ötven cica él az állatkertben, és ennyiről már nem képesek gondoskodni.

Forrás: MTI

Oldalak

Szólj hozzá Te is!