Lifestyle

Az emlékezetes fellépés és a kreatív önéletrajz titka - Tedd ezt, és tarolni fogsz az állásinterjúkon

Nagyon sokan megosztották már ebben a témában a gondolataikat, javaslataikat. Mondhatnánk, hogy egy elég lerágott csont. Van is benne igazság, de talán sikerül egy új szempontból is megközelíteni ezt a témát. Őri Júlia szakértőnk cikkét olvashatjátok.

Mi változott az elmúlt néhány év alatt?

A munkaerőpiac változóban van. Azelőtt már az is fél sikernek számított, ha valaki bejutott egy állásinterjúra. Akkora volt a kínálat, hogy bőven lehetett válogatni a jelöltek között, még azt is megengedhették maguknak a vállalatok, fejvadász cégek, hogy visszajelzést se adjanak a kiesett jelölteknek. Ritkaságszámba ment, ha partnerként kezelték a jelölteket. Tisztelet a kevés kivételnek!

De változnak az idők, egyre nagyobb kihívást jelent a cégeknek a megfelelő szakemberek, munkaerő megtalálása és felvétele. Országos szinten érződik a szakemberhiány, bizonyos szakmával vagy diplomával rendelkező jelölteket pedig már a képzési vagy az egyetemi évek alatt megpróbálnak gyakornokként beintegrálni a vállalati szervezetbe. Nyilvánvalóan ez az alapjaiban más munkaerőpiac befolyásolja a piaci szereplők fellépését, viselkedését.

Biztosabb a jelöltek fellépése, nem az életük múlik egy nem túl sikeres vagy eredményes interjún. Egyre több lehetőség között válogathatnak, akár abban is bízva, hogy a következő lehetőség még izgalmasabb lehet számukra.

Mit kerülj el az állásinterjún? Lapozz!

Fotó: forbes.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Voltak, akik igen szűken értelmezték a "családban marad" kifejezés fogalmát.
Fashion&Beauty
A vörös rúzs továbbra is az egyik legsokoldalúbb smink – lehet csábító, ünnepi, merész és rendkívül elegáns is.