Hús-vér emberré varázsolták a legnagyobb rajzfilmhősöket: lenyűgöző a végeredmény - Fotók

A Disney-animációk ikonikus, több nemzedék számára felejthetetlen karaktereitől egészen A Simpson család csetlő-botló, bohókás hőseiig terjed a különleges repertoár: a mozivászonról és a tévéképernyőről jól ismert figurákat mesterséges intelligencia segítségével alakították élő emberekké.

Több nemzedéknek okoztak életre szóló élményt

A Disney, a Pixar vagy épp a Dreamworks egyes animációs filmjei sosem évülnek el. Generációk sokaságának okoznak életre szóló örömet: szórakoztatják, tanítják, lebilincselik kicsiket és nagyokat egyaránt. Egyáltalán nem csoda, hogy az utóbbi időben az egércég szériagyártásban készíti el hajdani nagy animációs filmsikereinek élőszereplős változatait. Kétségtelen tény, hogy különleges élmény látni, amint a 21. századi technológia segítségével újra megelevenednek a vásznon A szépség és a szörnyeteg, az Aladdin vagy épp Az oroszlánkirály kedves-cserfes vagy épp elbűvölően gonosz figurái, mégis: a néző, aki az eredeti animációs darabokat is ismeri, óhatatatlanul is úgy érzi, a kézzel rajzolt karakterek sokkal közelebb állnak a szívéhez, mint a gigantikus, de kissé lélektelen, s egyáltalán nem emberi léptékű CGI-környezetbe helyezett, olykor hús-vér, de mégis a sterilitás benyomását keltő figurák.

Az élőszereplős Disney-mozik mégis roppant tömegeket vonzanak a filmszínházakba. És egyébként is: izgalmas és pazar móka belegondolni, hogyan is néznének ki a leghíresebb és legkedveltebb rajzfilmhősök a való életben, amennyiben tényleg élő emberek volnának. Egy nagyszerű művész, Hidreley Diao most a mesterséges intelligencia segítségével váltotta valóra sokak álmát: hús-vér, élő-lélegző emberré varázsolta gyermekkorunk imádott rajzfilmfiguráit. A Simpson család jól ismert szereplői például így festenének a való világban:

Lapozz, rögtön következnek a Disney-hősök is!

Oldalak

  • 1
  • 2