A túlzott pozitivitás megmérgezheti az életedet és károsíthatja a mentális egészségedet!

A pozitív hangulat jó, de csak mértékkel.

Vigyázni kell a túlzott pozitivitással!

A pozitív életszemlélet egészséges dolog lehet, amely segít átvészelni a nehéz időket. Optimizmussal és derülátással könnyebben lendülhetünk át a problémákon. A remény segít bízni és hinni a kedvezőbb jövőben. Azonban a pozitivitás mérgező is lehet, ha nem igazi és közben elnyomod valódi érzelmeidet, ez pedig károsíthatja érzelmi és mentális állapotodat.

A közösségi média a probléma az egyik fő forrása

A közösségi médiában az emberek szeretnek tökéletesnek tűnni, és legtöbbször csak életük egyik oldalát osztják meg. Aggodalmaikat, küzdelmeiket és negatív érzéseiket általában megtartják maguknak. Ártalmatlannak tűnik egy motivációs idézet vagy poszt, mint amilyen a: „Csak a pozitív hangulat!” vagy „Ne aggódj, légy boldog!" Ám ezek akár veszélyesek is lehetnek!

Amikor olyan bejegyzéseket látsz, amelyek csak boldog embereket mutatnak be, akik mindig jókedvűek az életükkel kapcsolatban, bár talán nem így éreznek valójában, akkor nyomást érezhetsz arra, hogy kövesd a példájukat. Tehát felteszel egy maszkot, és megpróbálsz úgy tenni, mintha minden nagyszerűen menne az életedben, és mintha érzelmileg nem érintenének meg az átélt nehézségek.

Ha nem teszed, akkor akár szégyent is érezhetsz, vagy egyszerűen szomorúnak, szorongónak, motiválatlannak vagy stresszesnek érzed magad. Megnézed azokat a pozitív embereket, és vidámságukat az erő jelének tekinted, emiatt gyengének találod magad. Elrejted a negatív érzéseidet és próbálsz nem gondolni rájuk.

Érthető, miszerint azért igyekszel pozitívan gondolkodni, hogy javíts a helyzeteden, de a valóságban néha ez csak ront a dolgokon. Ha elrejted valódi érzelmeidet, és nem foglalkozol problémáiddal, valójában több stresszt, szorongást és depressziót fogsz tapasztalni. – derült ki a HCF cikkéből is.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2