A legújabb fogyókúrás őrület - A 8 órás diéta

Egyre jobban közeleg a bikiniszezon, így szinte mindenki igyekszik formába hozni magát erre az időszakra. Számtalan edzés és diéta közül választhatunk azért, hogy mielőbb megszabaduljunk a felesleges kilóktól. A 8 órás diéta a legújabb módszerek közé tartozik, amit érdemes kipróbálnunk.

A legtöbb diétánál felmerülő probléma, hogy valamilyen tápanyag fogyasztását megtiltja. Így hiába kezdjük el óriási lelkesedéssel a fogyókúrát, a legtöbben az állandó éhségérzet miatt feladjuk a küzdelmet még cél előtt.

Ráadásul a másik probléma, hogy miután visszaállunk a normál étrendünkhöz, a leadott kilók esetenként ugyanolyan gyorsan visszajönnek. A 8 órás diéta segítségével viszont nem feltétlenül kell éheznünk, inkább életmódváltást érhetünk el a segítségével.

8 órás diéta

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A diéta nem túl régi és főleg az idei évben vált nagyon népszerűvé, a lényege, hogy más fogyókúrákkal szemben bármit fogyaszthatunk, de azt csak napi 8 órán keresztül. Ezért a diéta kezdetén érdemes kiválasztanunk azt a 8 órát, amikor a napi tápanyagszükségletünket elfogyasztjuk.

A diéta lényege, hogy ne egyszerre együnk sokat, hanem napi többszöri, kis adagokban étkezzünk. Így ezzel az étrenddel nem kell drasztikusan megváltoztatnunk a táplálkozási szokásainkat, pusztán rendszerbe állítja azokat. Ezen kívül pedig az anyagcserénket is segíti ez a diéta, így sokkal hatékonyabban szabadulhatunk meg a felesleges kilóinktól.

A módszer lényege

A diéta kitalálói főleg azért korlátozták 8 órába az étkezést, mert úgy gondolták, hogy az elhízás főleg annak köszönhető, hogy egész nap folyamatosan eszünk, így az emésztőrendszerünk annyira leterhelődik, hogy nem tudja jól felhasználni a bevitt kalóriákat.

De ha rendszeresen és apránként étkezünk, akkor nem kell semmilyen tápanyagot elvonnunk magunktól, mert így is fogyni fogunk. Természetesen, mint a legtöbb diétánál, itt fontos az, hogy hetente végezzünk valamilyen rendszeres testmozgást. Ez nem is csak a fogyókúránk miatt fontos, hiszen hosszútávon az egészségünkért is sokat tehetünk vele.

Oldalak

Sztárok
A műsor elődöntőjében óriási izgalmaknak lehettünk szemtanúi, hiszen a tét az volt, hogy ki az a négy versenyző, aki a döntősök közé jut az idei utolsó adásba, ahol jövő héten kiderül, ki nyeri majd...
Fashion&Beauty
A brit királyi családban jól ismert, hogy a szépség terén az egyszerűség a divatszabály. Ám Diana hercegnő megmutatta, hogy vannak szabályok, amiket érdemes megszegni.
Lifestyle
A Halak életében lehetőségekkel teli időszak veszi kezdetét. Napi horoszkóp!