Ezek a kutyafajták élnek a legtovább – Ha örök társra vágysz, őket válaszd

Imádjátok a kutyákat, igaz? Sejtjük, hiszen a legangyalibb ebekről, valamint a legokosabb négylábúakról szóló cikkeinket nagyon sokan olvastátok. Most egy újabb darabbal bővül sorozatunk: megmutatjuk azokat a fajtákat, akik a leghosszabb ideig élnek. Lássuk a 6 matuzsálemet!

1. Csivava

Amilyen kicsi a csivava (ő a legapróbb kutyafajta a világon), olyan sokáig tudja boldogítani a gazdit: ez a fajta ugyanis általában 18 évig él, de nem ritka, hogy a 20. születésnapját is meg lehet ünnepelni. A csivava egyébként Mexikóból származik, állítólag az aztékok és toltékok idejében őrzőkutyaként alkalmazták. Testéhez képest nagy fülei vannak, amikkel jól hall, és bár visszahúzódónak és csendesnek látszik, valójában gyors, játékos, sőt, harcias kutyus, aki nála nagyobb állatokat is azonnal megtámad. Hogy is van a mondás? Kicsi a bors…

2. Jack Russel Terrier

A Jack Russel Terrier várható élettartama 13 és 16 év között mozog, ami nagyon szép egy kutyus esetében. Kicsi, de nagyon izmos, szívós kutyafajta, akit Jack Russel plébános tenyésztett ki – bármily meglepő, a férfiról kapta a nevét is. Igazi energiabomba, állandóan játszani és felfedezni akar, kíváncsiságát soha nem lehet kielégíteni. Nagy a mozgásigénye, és elég gyakran akar dominálni mások felett. Kiváló jelzőeb, így nem ritka nála az ugatás, ám házőrzésre nem alkalmas. Konoksága miatt nehéz nevelni, de sok türelemmel bámulatos eredményeket lehet elérni nála.

3. Lagotto Romagnolo

A göndör szőrű, közepesnél valamivel kisebb termetű kutya olasz származású, és akár 14 évig is élhet. Nagyon szívós és alkalmazkodó kutya, akinek nem kell luxus ahhoz, hogy boldog életet éljen. Jó házőrző, illetve szarvasgombakereső (a szarvasgombák rémének is szokták hívni), de vadászkutyának sem utolsó, különösen a vízből hozza ki ügyesen az elejtett vadakat. Játékos természete és gyerekszeretete miatt az egyik kedvenc családi kutya, utóbbit erősíti az a tény, hogy nem vedlik, így nem kell állandóan takarítani utána, és nem allergizál.

Fotók: hu-wikipedia.org, starpulse.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!