"Nem az számít, hogy mid nincs" - Egy jó ötlet most 100 ezret érhet!

Rohanó világunkban a valódi értékek jelentősége elhomályosodni látszik. Éppen ezért fontos, hogy tudatában legyünk annak, melyek a legértékesebb dolgok számunkra. Egy mindentudó okostelefon, egy szuper autó, esetleg a szerelmünkre emlékeztető jegygyűrű? A Magyarországon elindult #ÖtletTündér kezdeményezés egy különleges és személyes történet segítségével kíván üzenni: adjunk teret a valódi értékeknek, a kreativitásnak, a találékonyságnak, és máris nagy dolgokra lehetünk képesek! (x)

Ismerd meg Elenát!

Elena története a 2000-es évek gazdasági válsága idején kezdődött. Életének egyik legnehezebb szakasza volt ez, anyagilag nem érezte magát biztonságban. Attól félt, a munkahelyváltásnak köszönhetően, új kollégaként ő lesz az első, akitől szükség esetén megválnak. Egyedül nevelte fiát és sürgősen valamilyen megoldást kellett találnia anyagi problémáira, felkészülve ezzel egy esetleges, váratlan elbocsátásra.

"Egy baba lett a legelső barátom"

Amikor gyermek voltam, édesanyám vászonból készített rongybabát nekem. Ez a baba lett a legelső barátom. Ha bármi rossz dolog történt velem, hozzá fordultam. Rájöttem, hogy minden gyereknek szüksége lenne egy ilyen barátra.” – emlékszik vissza Elena a gyermekkorára, amely később is erőt adott neki a nehéz helyzetekben. Ekkor kezdett el maga is babákat készíteni. Minden olyan, már szükségtelenné vált anyagot felhasznált, amit a ház körül talált: lyukas pólók, megmaradt függönydarabok, kinőtt ruhák.

Nem az számít, mid nincs...

Egy színházi kollégája hívta fel figyelmét a Bonux Facebookon zajló „ÖtletTündér kerestetik” versenyére. Elena ekkor határozta el, elmeséli, miként ösztönzi őt még most is édesanyja emléke. „Minden babám egyedi, arcaik mesélnek nekem arról, hogy hogyan szeretnének felöltözni.”- meséli Elena, aki kreativitásának, találékonyságának és leleményességének köszönhetően mára már nemcsak a keresetét egészíti ki sikeresen, de édesanyja hagyatékát is továbbviszi. Olyat alkot nap mint nap, amellyel sok, hozzá hasonlóan nehéz helyzetet átélt nőt inspirálhat. „Elena vagyok, ÖtletTündér. A tanácsom számodra? Nem az számít, hogy mid nincs, hanem az, hogy amid van, azt hogyan használod!”

Oszd meg Te is az ötleteid!

A történet gondolatteremtő erejében bízva a Bonux Magyarországon is elindította versenyét, ahol a „csináld magad” ötleteket díjazzák. A tét nem kicsi, hiszen a győztes egy 100.000 Ft értékű vásárlási utalvánnyal lesz gazdagabb, a további 5 második helyezett pedig fél évre elegendő Bonux mosószert kap ajándékba. Neked is van egy ötleted, amit szívesen megosztanál? Nincs más dolgod, mint regisztálni a játékra az everydayme.hu felületen és elmondani ezt a nagyvilágnak! Hiszen okos döntéseink mindig megtérülnek!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!