A hirtelen fogyás veszélyei - Ezért ne akarj rövid idő alatt rengeteg felesleget leadni

Sokan esnek abba a hibába, hogy gyorsan, sokat akarnak lefogyni. Ennek azonban megvannak a maga veszélyei: szakértőnk, Czanik Balázs capoeira arobik edző, életmód tanácsadó elárulja, miért ne sürgessük a súlyleadást.

A hirtelen fogyás veszélyei

Megjelent Czanik Balázs első könyve!

Szeretnél egészségesen étkezni és rendszeresen sportolni, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Czanik Balázs első könyve, a B-fit - Minden, ami mozgás hasznos tanácsokkal, gyakorlatokkal segít elérni a céljaidat. Részletekért kattints ide!

Azt tanácsolom – amit érdemes megfogadnod –, ne hirtelen akarj lefogyni, mert az veszélyes lehet. Amellett, hogy a bőr sem tudja követni a hirtelen súlyvesztést, a szervezetre nézve is lehetnek káros következmények. A gyors fogyás ráadásul a már mindenki számára ismert jojó-effektushoz vezethet: a szervezet a csökkentett tápanyag bevitel miatt lejjebb viszi az energiaigényt, amit a diétázók általában nem vesznek figyelembe a kívánt testtömeg elérése után. Elkezdenek az eddigieknél kevesebbet enni. Ez a kevés azonban mégis sok és súlygyarapodáshoz vezet. Heti 1-1,5 kg fogyásnál éppen ezért ne tervezz többet!

Lapozz a folytatásért: ha ezt csinálod, soha nem fogsz lefogyni és 3 dolog, ami narancsbőrt okozhat!

Fotó: stylproducts.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!