Lifestyle

9 pszichológiai trükk, ami mindenkinél működik

Ezekkel igazán megkönnyítheted az életed!

Új viselkedésminták

Minden egyes ember egy egyedülálló "univerzum", azonban a pszichológusok, akik az emberi viselkedési minták részleteit vizsgálják, olyan új viselkedési elemeket véltek felfedezni, amelyek úgy gondolják, hogy már gyerekkorunkban alakult ki, és ehhez alkalmazkodtunk évről-évre. Most megmutatjuk, hogy melyek ezek, és kis ügyességel, könnyen alkalmazhatod őket a munkahelyeden, a párkapcsolatodban, vagy életed egyéb frontjain is. Íme!

  • Ha meg szeretnéd tudni valakiről, hogy valóban kedvel-e téged, akkor válassz ki egy szót és, amikor kimondja azt, vagy a szinonimáit, akkor mosolyogj és bólogass. Ha bír téged, akkor gyakrabban fogja használni ezt a kifejezést és figyelni fogja a rá adott reakciódat is.
  • Szeretnéd, hogy az emberek komolyan vegyenek téged? Minden alkalommal, amikor beszélgetsz velük és olyan komoly téma jön fel, aminél szeretnéd, hogy számba vegyék a te véleményedet is, akkor mond azt nekik, hogy "apukám azt tanította, hogy...". Az emberek hajlamosak elhinni a szülők tanácsait.
  • Legyél te a "kő, papír, olló" bajnoka! Ha a játék előtt közvetlenül felteszel egy kérdést, azzal összezavarod az ellenfeled, és szinte minden esetben ollót fog mondani.

Egyszerűbb, mint gondolnád

  • Ha azt szeretnéd, hogy az emberek egyetértsenek veled, akkor bólogass és tarts szemkontaktust, amíg beszélgettek. A bólintás, egyetértést jelent a metakommunikációs eszközöknél. Ezenkívül a társadalmi viselkedésmintákat követve az emberek hajlamosak bólintani.
  • Zsúfolt a reggeli metró, és eleged van abból, hogy még az ajtóig sem jutsz el? Ha arccal abba az irányba állsz, amerre menni szeretnél majd, és persze leszállni, akkor hidd el, hogy a tömeg egyszerűen utat fog neked engedni. Ezt a trükköt nagyon könnyű megmagyarázni: zsúfolt helyeken hajlamosak az emberek mások szemébe nézni, hogy kitalálják, hogy mit szeretne az illető.
  • Ha dallamtapadásod van és egész álló nap egy zene megy a fejedbe, akkor gondolj a szám legvégére. A Zeigarnik-hatás szerint az agyunk hajlamos arra, hogy olyan dolgokra emlékezzen, amiket befejezetlenül hagytunk. ( A Zeigarnik-hatás azt a jelenséget írja le, hogy az emberek befejezetlen dolgokra könnyebben visszaemlékeznek, mint a befejezettekre. A jelenséget először Bluma Zeigarnik litván pszichológus írta le, annak nyomán, hogy tanára, a gestaltpszichológiával foglalkozó Kurt Lewin észrevette, hogy egy pincér jobban visszaemlékezett azokra a számlákra, amiket még nem fizettek ki. - a szerk.)

Lapozz a részletekért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Bak olyan információkhoz jut, amiket pénzre válthat. Napi horoszkóp!
Sztárok
Annak idején, amikor a pár szerelme még csak kibontakozóban volt egyetemi éveik alatt, bizony más nők is szemet vetettek a trónörökösre, és megpróbálták elcsábítani Vilmost - nos, Katalin ezt már...