9 okos tipp, hogyan hozd ki fillérekből az esküvődet

Minden menyasszony azt szeretné, ha az ő menyegzője legyen a legszebb, de a romantikus álmodozások helyett érdemes jól átgondolni, mire, mennyit költünk. Adunk néhány pénztárcakímélő tanácsot – érdemes megfontolni (és megfogadni) őket!

Ne esküdjetek szombaton

A legtöbb ceremónia a hétvége első napjára esik, ami tökéletesen érthető: ekkor érnek rá a legtöbben, ráadásul másnap akármeddig józanodhat/pihenhet az ember. Ha azonban hétköznap esküdtök örök hűséget egymásnak, akkor jóval olcsóbban megúszhatjátok, mert a rendezvényhelyszínek és a szervezői költségek alacsonyabbak a kevésbé népszerű napokon.

Főszezon kizárva

Ugyanaz érvényes itt is, mint a szombati esküvők esetében: ha nem akartok mélyen a zsebetekbe nyúlni, akkor nagy ívben kerüljétek el a főszezont (kb. májustól szeptemberig). Esküdjetek a nagy hajrá előtt vagy után néhány nappal: egy tavaszi színekben gazdag áprilisi vagy egy bájos téli lagzira is rengeteg ismerősötök fog irigykedni!

Csak azt hívjátok meg, akivel valóban tartjátok a kapcsolatot

A vendégsereg számának megnyirbálásával is lehet spórolni. Ne fecséreljetek időt és pénzt azokra, akikkel csak köszönőviszonyban vagytok, esetleg általános iskola óta nem találkoztatok. Ez nem az udvariasság helye: életetek egyik legszebb napját csak azokkal osszátok meg, aki meg is érdemli!

Fotók: jezaphoto.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!