Lifestyle

Egészséges ikreknek adott életet egy 70 éves nő

A nem mindennapi eseményre Ugandában került sor. Mostantól hivatalosan is Safina Namukwaya a legidősebb afrikai nő, aki valaha gyermeket szült.

Mesterséges megtermékenyítéssel jöttek a világra

Egészséges ikergyermekeknek adott életet Ugandában a 70 esztendős Safina Namukwaya - számolt be róla a BBC. A valódi kuriózumnak számító eseményre az Uganda fővárosában, Kampalában működő Women’s Hospital International and Fertility Centre (WHI & FC) nevű termékenységi klinikán került sor november 29-én. Mostantól hivatalosan is Safina a legidősebb afrikai nő, aki valaha is gyermeknek adott életet. A kicsik mesterséges megtermékenyítéssel fogantak, azonban az egészségügyi intézmény arról nem számolt be, hogy donortól származtak-e a petesejtek, vagy esetleg az anya petesejtjeit fagyasztották le korábban.

A gyerekek szerdán jöttek a világra, méghozzá császármetszéssel. Az újdonsült anyuka arról számolt be, hogy várandóssága időszaka igencsak megviselte, mivel még a szerelme is elhagyta, miután tudomást szerzett róla, hogy Namukwaya ikreket hord a szíve alatt.
Kattints a további képekért!

Negyvenhárom évvel lánya érkezése után a 60 év körüli magyar nő világra hozta a saját unokáját is.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
George és Amal Clooney élete nem is lehetne pazarabb: korunk legnépszerűbb sztárpárja jelenleg lenyűgöző, 18. századi kastélyában piheni ki a fáradalmait a franciaországi Brignoles faluban.
Sztárok
Lábas Viki annak idején a gitárosuk biztatására énekelte fel az Eső című slágert, amely tíz éve a nagyközönség egyik kedvenc dala; az énekesnő nemrég egy meglepő titokról rántotta le a leplet a...
Lifestyle
Már a bejelentés során kiderültek olyan részletek, melyek sokkolták az állatvédőket. A helyszínen aztán jött az igazi megpróbáltatás.