7 hiba, amit miatt sokkal többet költesz bevásárláskor, mint szeretnél

Tudtad, hogy a szemmagasságban lévő termékek például sokkal drágábbak?

Ezért csúszik ki a pénz a kezeid közül

Veled is előfordult már, hogy hiába mentél előre megírt bevásárlási listával és konkrét meghatározott, élelmiszerre fordítható összeggel vásárolni, a végén csak úgy jöttél ki az ajtókon, hogy túlköltekezted magad? Ne aggódj, a legtöbb bolt direkt úgy van kialakítva, hogy minél több költekezésre ösztönözze a vásárlókat, így nem meglepő, ha olykor-olykor te is belefutsz egy ilyen helyzetbe.

Azok a szakértők, akik elsajátították már a tudatos és költséghatékony élelmiszervásárlást, ismerik a legnagyobb buktatókat, amelyek túlköltekezésbe hajszolják az embereket. Szeretnéd elkerülni őket? Íme hét élelmiszer-vásárlási hiba, amelyet szem előtt kell tartanod, amikor legközelebb heti bevásárlást végzel. Részletek a galériában!

1. Nem tudod, mennyit költesz jelenleg élelmiszerre Ha csökkenteni szeretné élelmiszerköltségeit, az első lépés az, hogy kitalálja, mennyit költ jelenleg – mondta a HuffPostnak Rob Bertman családi költségvetés-szakértő. „Néha az emberek a levegőből választanak ki egy összeget, amit élelmiszer-költségvetésüknek szeretnének elérni, de ezt nehéz lehet betartani, ha nem tudjuk, mennyit költünk éppen” – mondta. Például, ha az a cél, hogy havi 40.000 forintot költsünk élelmiszerekre, és úgy gondoljuk, hogy általában 60.000-et költünk, amikor ténylegesen ez a szám inkább 100.000 Ft, akkor a költségvetésünk valószínűleg nem fog kitartani, és nagyobb változtatásokat igényelhet.
Kattints a további képekért!

Hiába olyan aranyosak, ha tönkreteszik a gondosan ápolt gyepet. Ezzel a módszerrel viszont gond nélkül búcsút inthetsz a vakondoknak.

Leadfotó: 123RF

HuffPost

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Sztárok
Ördög Nóra és férje, Nánási Pál Olaszországban romantikáztak. A gyönyörű és sikeres műsorvezető nemrég tért haza a külföldi nyaralásról, de máris munkába állt, és az Audi büszke nagyköveteként...
Sztárok
Meghan Markle állítólag olyan lekezelően bánt egyik alkalmazottjával, hogy az illető nem bírta tartani magát és zokogni kezdett a hercegné feléje áradó haragja miatt.