6 lélekmentő tipp azoknak, akik kezdenek besokallni a bezártság miatt

Több, mint egy év az életünkből, ennyi telt el azóta, hogy a járvány következtében szigorítások között éljük az áletünket. És bár halványan már pislákol az alagít végén a fény, még hónapokba telhet mire visszakapjuk régi életünket. Vagy egy teljesen újat. Ha úgy érzed, nem bírod már sokáig cérnával, akkor a segítségedre lesz ez a 6 lélekmentő tipp!

Meglehet, hogy tmár rég péályát módósítottál, be kellett zárnod az üzletedet, szabadságra küldtek vagy home office-ra ítéltek. A családosoknál továbbnövelheti a stresszfaktort, miszerint a tavaszi szünet, ami éppen ma ér véget.

Ha mindennek fényében úgy érzed, a kiborulás szélén állsz és egyre kevésbé tudod pozitívan látni a helyzetedet, akkor a segítségedre lehet a következő 6 lélekmentő tipp:

1. Beszélj róla!

Nyugodtan kiborulhatsz, sírhatsz, akár dühönghetsz is. Inkább add ki magadból ezeket az érzéseket, mintsem magadban tartsd őket, hogy utána mentális és fizikális panaszokat okozzanak. Ám a legcélravezetőbb módszer az, ha mindezt egy szerető, támogató környezetben teszed. Ez most nem verseny, ne gondold azt, hogy esetleg a te problémád nem olyan jelentős, semmint a partneredé vagy barátodé, ezért inkább nem is beszélsz róla. De igen, bátran beszélj az érzéseidről, a jövővel kapcsolatos aggodalmaidról. Ne csendben tipródj ezeken, miközben szép lassan felfal a stressz!

2. Ér segítséget kérni!

Erre rendszeresen emlékeztesd magadat! Főleg abban az esetben, ha te is olyan vagy, aki nem szívesen kér segítségét, akár büszkeségből, akár együttérzésből, mert „biztos másoknak is megvan a maguk baja”. Ez így igaz, de attól még a rokoni és baráti kapcsolatok nem válnak semmissé. Tehát, akármilyen jellegű probléma is merüljön fel a szigorítások miatt, legyen az anyagi, (én)időhiány, lelki probléma, gondold át, milyen úton-módon juthatnál támogatáshoz. Ne szégyellj segítségét kérni, amikor bajban van! Ezt az időszakot csak úgy lehet átvészelni, ha az emberek összetartanak és elhiheted: ezzel más is tisztában van. Mielőtt végleg elsüllyedne a hajód, inkább kérj szervizelést!

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: 123RF.com

Oldalak