6 figyelmeztető jele annak, hogy valakit lelki terrorban tartanak a munkahelyén

Kutatások kimutatták, hogy az emberek háromnegyede lelki terrorban dolgozik. Kritizálják, otromba viccek tárgyává teszik őket, ráadásul állandó stresszben végzik a munkájukat. Vajon te is ilyen környezetben vagy nap mint nap? 6 jel, hogy igen!

1. A gyengeségeidet hangsúlyozzák, nem az erősségeidet

Ha gyakran hangsúlyozzák a gyengeségeidet, az erősségeidről pedig szinte teljesen elfelejtkeznek, akkor gondolkozz el, valóban jó helyen vagy-e. Az is intő jel lehet, hogy akárhányszor próbálsz véleményt formálni, esetleg hozzátenni valamit a beszélgetéshez, meetinghez, vagy meghallgatnak és aztán szólnak le vagy meg sem hallgatnak és úgy állítanak be inkompetensnek.

2. Otromba viccek tárgya vagy

Ha állandóan az öltözködéseden viccelődnek, a szokásaidon, a beszédeden, ha „poénból” cikizik a családodat, a barátaidat úgy, hogy ez neked rosszul esik, akkor az már lelki terrornak számít. Hiába nem akarnak bántani (de akarnak), a végeredmény ugyanaz: kellemetlen pillanatok az ő rosszindulatuk miatt.

3. Kiabálnak veled

Ha mindig csak veled kiabálnak, mindig csak veled szemben idegesek, akkor ott már valami hátsó szándékot kell sejtened. Ezek az emberek azt akarják, hogy kikészülj és előbb-utóbb önként távozz a munkahelyről. Mivel nem tudod pontosan meghatározni, miért szeretnék, hogy elmenj, csak valami bizonytalan rossz érzés mozgolódik benned. Ha ezzekkel az emberekkel kell beszélned, gyomorideggel, stresszben közelítesz hozzájuk, mert előre félsz, hogyan fognak viselkedni veled.

Fotó: potilaanlaakarilehti.fi

Oldalak

  • 1
  • 2