Lifestyle

5 megyére is riasztást adtak ki, brutális széllökésekre és havazásra kell számítani: Kimutatja foga fehérjét a tél?

Végre megérkezik a tél?

5 megyére is riasztást adtak ki

"A nyugat felől érkező csapadékzóna fokozatosan kelet felé helyeződik, terjeszkedik. A csapadék nyugaton esővel, máshol havas esővel, havazással indul, ám napközben nyugat felől - északkelet kivételével - egyre inkább az eső válik jellemzővé. A legtöbb helyen csak időszakos, gyorsan olvadozó hóréteg alakulhat ki" - írja a met.hu.

A délnyugati, késő délutántól pedig a nyugatira, északnyugatira forduló szelet kísérhetik egyre nagyobb területen erős, helyenként viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között valószínű.

Holnap a késő délutáni, esti óráktól az északnyugati szél főleg az Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik, arrafelé a legerősebb lökések 75-80 km/h fölött alakulhatnak" - írják. Pénteken a fölöttünk vonuló csapadékzónából kelet felé haladva lehet nagyobb valószínűséggel tartósabb havazás, és alakulhat ki általában lepel-3 cm-es hóréteg, amely napközben gyorsan olvad" - írja a met.hu. Hozzáteszik: az északkeleti tájakon (kiemelten Szabolcs), illetve az Északi-középhegység magasabb csúcsain akár végig havazás lehet a jellemző csapadékforma, így az említett tájakon 3-5 cm-t meghaladó vastagságú hótakaró kialakulására is esély nyílik holnap éjfélig. Az erős széllökések miatt 5 megyére is riasztást adtak ki.

riasztás megyék szél

Forrás: met.hu Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Bika ma könnyen megbánthat valakit, akit szeret. Napi horoszkóp!
Sztárok
Nem esett messze az alma a fájától! A szívdöglesztő Paris pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja, Pierce Brosnan.
Sztárok
Katalin hercegné nemrég egy fontos eseményen vett részt, ahova férje, Vilmos is elkísérte. A leendő királyné egy ponton férje felé fordult, fagyos pillantása pedig komoly üzenetet rejtett…