5 étel ami rákot okozhat - Ezekről sürgősen mondj le!

Azt már biztosan tudod, hogy különösen veszélyesek az egészségünkre a szénhidrátban gazdag és a zsírban sült ételek, de maradjunk a konkrétumoknál, és álljanak itt azok, amelyeket mindenképpen kerüljünk el a jövőben.

Le a hot-doggal

Szinte elképzelhetetlen nélküle egy balatoni nyaralás, pedig a benne lévő virsli nitrátokat tartalmaz, ezek az adalékanyagok jellemzően színezékek és tartósító anyagok. A nitrát önmagában veszélytelen anyag, de ha aminokkal keveredik, nitrózaminokat alkotnak. Ez könnyen megtörténhet, mondjuk savas közegben, és itt elég, ha csak a gyomorsavra gondolunk. Állatkísérletek pedig kimutatták, hogy a nitrózaminok rákot okozhatnak, elsősorban gyomor- és béldaganatokat. Havi 5 adag a megengedett az orvosok szerint.

Hot-dog frissen elkészítve egy tányéron

El a kezekkel a fánkoktól

A fánk nagymértékben tartalmaz hidrogénezett növényi olajat, fehér lisztet, cukrot és nem mellékesen akrilamidot. Óvjuk a gyermekeket attól, hogy olajos ételeket fogyasszanak, mert az orvosok egyöntetű véleménye szerint ez a legveszélyesebb ételcsoport, ami rákot okozhat.

Fánkok kizárva áthúzva pirossal le kell mondani róla

Feldolgozott húskészítmények, bacon szalonnák

Az összedolgozott húsokban ugyanannyi nátrium-nitrit található, mint a hot-dogban. A nitritmentes húsokat a bioboltok polcain találod. A rák kockázatát növeli, ha több telített zsírsavat fogyasztasz. A bacon zsírtartalma nagyon magas. Csökkentheted a rák és szívbetegség kialakulását, ha visszaszorítod ezen ételek fogyasztását.

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2