Lifestyle

3 dolog, amit még az első fagy előtt tegyél meg a növényeiddel

A fagy előtti öntözés ellentmondásosnak tűnhet, de valójában segíthet a gyökerek szigetelésében.

Közeleg a tél

Bár az ősz igen lazára sikerült, idén sem fogjuk megúszni a valódi telet és a nulla fok alatti hőmérsékletet. Egy éjszakai fagyás nagy hatással lehet a kertünkre, hiszen bár ideális esetben csak olyan növényeket ültetnénk, amik bírják a klímánkat, ez nem mindig reális. Szeretjük, amit szeretünk és ezért gyakran hajlandóak vagyunk stressztesztelni a növényeinket, hogy elérjük a kívánt tereprendezést. Így lesznek például orchideák a fürdőszobáinkban is. Vagyis a lényeg, hogy egy kicsit több odafigyeléssel át lehet segíteni bármely növényt a fagyon, egyszerűen csak figyelnünk kell az időjárási előrejelzéseket és betartanunk 3 fontos dolgot. Részletek a galériában!

Ha a fagy előtti időjárás száraz, és már légtelenítettük a csepegtető- vagy locsolórendszert, menjünk ki egy tömlővel, és nedvesítsük meg a növény gyökereit. Furcsának tűnik, de a víz szigeteli a gyökereket, és elegendő szigetelést biztosít a növény sejtfalainak, hogy megakadályozza a hideg okozta károkat. Ezenkívül javítja a növények azon képességét, hogy felszívják a nap hőjét, bármilyen csekély mértékben is. Még jobb, mivel ez a víz elpárolog, páratartalmat hoz létre, ami jobban megtartja a hőt, mint a száraz levegő. A kulcs itt az, hogy mennyit öntözünk, mert a túl sok kárt is okozhat. Nedves talajt szeretnénk, nem átázott talajt.
Kattints a további képekért!

Téged is bosszant, hogy ősszel és télen napokba telik, míg megszáradnak a kiteregetett ruhák? Akkor van egy szuper trükkünk számodra.

Leadfotó: 123rf.com

via

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A világhírű színészről sokan nem tudják, hogy két gyönyörű lány édesapja: Sadie és Sunny örökölték apjuk vonásait, de bőven jutott nekik édesanyjuk génjeiből is.
Sztárok
Szilágyi Liliána teljesen új életet kezdett egy másik földrészen. Ha ez nem lenne elég, állítólag a vőlegényével is szakított.
Lifestyle
Hamarosan megkezdődik a díjkorrekció a Telekomnál, de egy elkerülhetetlen karbantartást is bejelentett a cég.