Lifestyle

Vészjósló jelentés: ilyen időjárást tartogat nekünk az idei nyár Magyarországon - fel kell készülnünk az ítéletidőre

Elkészült a Severe Weather Europa nyári előrejelzésre. Annyi biztos, hogy itt Magyarországon is fel kell készülnünk a viszontagságokra.

Tikkasztó meleg és szárazság

A Csendes-óceán térségében zajló vízfelszíni jelenségek, különösen lehűlés miatt magasnyomású területek alakulnak ki az Atlanti-óceán északi részén, mely már az európai időjárást is befolyásolja. A Sever Weather ezen adatok alapján azt jósolja, hogy Európában a kontinens túlnyomó részén melegebb lesz, kivéve Skandinávia egyes területein. Hazánkban a sokéves átlagnál 2 fokkal melegebb időt jósolnak az ország középső részein.

nyári előrejelzés időjárás

Az északi területeken kívül Európában nagyfokú szárazság várható, de még a kontinens átlagánál is tikkasztóbb szárazságra számíthatunk Magyarországon, ami bizony a mezőgazdaságra is komoly hatást gyakorol majd a jövőben is. Magyarország mellett Törökországban lesz még óriási szárazság, de a Kaukázus vidékét sem mossa el majd az eső.

európai előrejelzés

Műholdfelvételek látszik, hogy az Alpok jellegzetes fehér hóborítása helyett egyre inkább zöldül az összkép.

Forrás: Severe Weather Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Ahogyan a Mirror is írja, Harry és Károly hamarosan újra láthatják egymást, ha minden a herceg tervei szerint alakul majd.
Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.