Lifestyle

Május havi egészség horoszkóp: A Kos ne halogassa az orvosa meglátogatását, különben visszafordíthatatlanná válhat az állapota

A Rák ne hanyagolja el a szűrővizsgálatokon való részvételt. Íme májusi előrejelzésünk!

III.21. - IV.20.

Kos

Május hónapban fontos lenne észben tartanod, hogy ne várd meg, amíg az egészségügyi állapotodban visszafordíthatatlan folyamatok indulnak meg. A legkisebb tünetnél vagy problémánál azonnal fordulj szakemberhez, mert ellenkező esetben egyre kevesebb esély mutatkozik a teljes és maradéktalan gyógyulásra. Még akkor is vedd nagyon komolyan, ha jelenleg kirobbanó formában érzed magad. Továbbá nem ártana ebben az időszakban csökkentened a hús fogyasztását.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!


IV.21. - V.20.

Bika

Jó hír számodra, hogy május hónapban egy kicsit fellélegezhetsz már, ami az egészségedet illeti. Az eddigieknél jóval kevesebb problémával kell szembenézned. Ez persze nem jelenti azt, hogy elhanyagolhatod az életednek ezt a területét, és nem kell magadra odafigyelned. Továbbra is fordíts elegendő figyelmet az étkezésedre, főleg a mértékletességre helyezz nagyobb hangsúlyt. Használd ki a jó időt és mozogj, sétálj minél többet kint a szabad levegőn!

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!


V.21. - VI.21.

Ikrek

Nagyon sok feladat és kihívás vár rád az elkövetkezendő időszakban. Ha nem figyelsz a tested jelzéseire, akkor könnyen problémák adódhatnak az egészségeddel. Ezért különös gondot kell fordítanod arra, hogy a nagyobb fizikai erőfeszítések után alkalmat teremts a pihenésre, feltöltődésre. A hónap második felében a Nap belép a jegyedbe, és feltölt téged erővel, illetve energiával. Ebben az időszakban sokat tehetsz az egészséged megóvásának érdekében.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!


VI.22. - VII.22

Rák

A hónap első fele rendkívül stresszes lehet számodra. Ez nem csak lelkileg, de fizikailag is megterhelő lehet számodra. Próbálj meg minél több időt szakítani a pihenésre, az elegendő és pihentető alvásra. Ellenkező esetben nagy az esélye annak, hogy kimerülésből adódó betegségek dönthetnek le a lábadról. Ebben az időszakban nagyobb hangsúlyt kapnak a szűrővizsgálatok és a megelőzés, ezért ne hanyagold el az ezeken való részvételt. A lelki szükségleteidet helyezd előtérbe, mert most ezek okozhatják a legtöbb problémát.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!


VII.23. - VIII.23.

Oroszlán

Minden esélyed megvan rá, hogy jól érzed magad a bőrödben. Csak meg kell tanulnod kordában tartani a feszültségeket. Az idegrendszeredre most az átlagosnál jobban oda kell figyelned. Tudatosan kell keresned a kikapcsolódást, akár különböző stresszcsökkentő módszereket is kipróbálhatsz. Például tölts minél több időt a szabadban, a friss levegőn. Étkezésedben korlátozd a cukor és az édességek fogyasztását.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!


VIII.24. - IX.23.

Szűz

A hónap első felében erőteljesen hatnak rád a Bika jegyéből ható energiák, amelyek egy kicsit túlpörgethetnek. A zsúfolt, feszült napirendnek köszönhetően könnyen meglehet, hogy a fáradtság mellett az örömtelenség érzése is a hatalmába keríthet. Ez ellen most minden erőddel védekezned kell, sok pihenéssel, és tápláló ételekkel. A hónap második felében a Nap belép az Ikrek jegyébe, ekkor végre fellélegezhetsz, mivel oldódnak a feszültségek.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!


IX.24. - X.23.

Mérleg

Az állandó megmérettetés és a sürgető feladatok, bizony nagyon sok stresszes helyzetet teremthetnek számodra. Egy alaposan átgondolt napirenddel, következetes hozzáállással sokat segíthetsz ezen a helyzeten. A hónap második felében a Nap megérkezik az Ikrek jegyébe, ami számodra rendkívül jó hatású, mert feltölt elegendő energiával. Ez az időszak remek alkalom arra is, hogy megszabadulj régi rossz szokásaidtól, és új, sokkal egészségesebb napirendet alakíts ki magadnak.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!


X.24. - XI.22.

Skorpió

Sokáig képes vagy elnyomni az érzéseidet, hogy aztán a legváratlanabb időben és helyen törjenek elő, szinte a legváratlanabb pillanatban. Ha bármilyen konkrét probléma vagy betegség nehezíti az életedet, akkor itt az ideje, hogy szembenézz vele, és megkeresd a legjobb megoldást rájuk. Rengeteg energiád lesz, próbáld meg ezt jól hasznosítani. A hónap második felében a Nap elhagyja a Bika jegyét, ami épp szemben van a jegyeddel, és a feszültségek szép lassan oldódnak körülötted.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!


XI.23. - XII.21.

Nyilas

Nagyon mozgalmas hónap áll előtted, ami egyúttal azt is jelenti, hogy rengeteg stressz ér a mindennapok során. Ezért egész május hónapban ügyelned kell arra, hogy időt fordíts a stressz levezetésére. Ráadásul ebben az időszakban sokkal könnyebben kifáradhatsz és a kimerülés jócskán legyengíti az immunrendszeredet. Szervezeted most különös gondoskodást és odafigyelést igényel, ezért tegyél meg mindent, hogy megóvd magad a betegségektől.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!


XII.22. - I.20.

Bak

Itt az ideje, hogy megszabadulj néhány régi, rossz szokástól, szenvedélytől. Keress magadnak új örömteli tevékenységeket, amelyek elterelik a figyelmedet a napi bosszúságokról. Május hónapban sajnos a tüdőd és a hörgőid érzékenyebbek, ezért a meghűlésre nagyon oda kell figyelned. A tavaszi kiszámíthatatlan időjárás következtében egy-kettőre összeszedhetsz egy megfázásos betegséget.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!


I.21. - II.20.

Vízöntő

Próbálj meg az egyensúlyra, harmóniára törekedni, az étkezésedben, a napi rutinodban és a munkádban egyaránt. Ne őrizgess magadban negatív érzéseket, ha bánt valami mondd ki! Amennyiben egészségügyi problémád van, addig járj utána, amíg megtalálod rá a gyógymódot és a megoldást. Gondold át, mi az, amitől szívesen megszabadulnál, ami nélkül sokkal egyszerűbb és könnyebb lenne az életed.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!


II.21. - III.20.

Halak

Az egészségedre a legerőteljesebb hatást, az uralkodó bolygód, Neptunusz fejti ki. Május hónapjában sokkal nagyobb hajlamod lesz a fertőző betegségekre, ezért erősítsd meg az immunrendszeredet. Kerüld a nagyobb tömegeket és figyelj oda a higiéniára, gyakran moss kezet. A folyadékbeviteledre is ügyelned kellene, mert ezzel is elejét veheted annak, hogy különféle kórokozók megtelepedjenek a szervezetedben. Sajnos ebben az időszakban hajlamosabb leszel a meggondolatlanságra, ezért semmit sem szabadna a véletlenre bíznod.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Bár Ázsiában őshonosak, a cseresznyefák valójában az egész világon virágoznak, és nem is kell olyan messzire utaznunk azért, hogy káprázatos, rózsaszínbe borult utcákban gyönyörködhessünk.
Sztárok
Bajor Imre még Jáksó Lászlót is meg tudta lepni, aki mindig elővett néhány botrányos viccet a műsorban. Anno még ez is lemehetett az RTL Klub képernyőjén.
Egészség
Nincs mese, a dohányosok testtömege általában valóban alacsonyabb, mint a nemdohányzóké. A kutatók megvizsgálták, van-e összefüggés.