2010 legemlékezetesebb eseményei

Megint eltelt egy év, eljött egy újabb szilveszteri buli, ahol mérlegeljük az elmúlt évek eseményeit. Általában mindenki a saját életében csinál leltárt az év végének közeledtével,  vannak azonban olyanok is, akik nem olyan szerencsések, hogy a legszebb emlékeket raktározzák el a 2010-ből.

 

Először megemlékeznék az Eyjafjallajökull-i vulkánkitörtésről. Izlandon található vulkán, bizony megnehezítette hetekig a közlekedést Nyugat illetve Észak-Európában. A reptereket le kellett zárni, mert a felszálló hamu nem tette lehetővé a levegőben történő közlekedést. Jelentős késéseket okozott a közlekedésben, többek között Magyarországot is érintette. A kitörés más problémákat is okozott, aminek következményeképpen a lakosságot evakuálni kellett.  
 

A másik meghatározó esemény a vörös iszap katasztrófa volt, amelynek eredményeképpen két falu teljesen lakhatatlanná vált. A világon nem történt még ekkora iszap katasztrófa, mint Devecseren és Kolontáron. Többek között mérgező nehézfémet, valamint ólmot tartalmaz, de meg kell említeni az igen káros radioaktivitását is. A két falu nevét a világon már mindenki ismeri, sajnos ilyen katasztrófának köszönhetően került reflektor fénybe. Az ország összefogott a károsultak támogatására.

 

A Dalai Láma 2010 szeptember 18-19 között látogatást tett Budapesten. A Papp László Budapest Sportarénába tartott előadássorozatra többen ellátogattak az ország különböző pontjáról. A Dalai Láma megáldotta az ott tartózkodókat látogatása alkalmával. 22.000-en tartózkódtak a helyszínen, hogy élőben láthassák őt, és meghallgathassák előadását. Az interneten több mint 50.000. követték nyomon az eseményeket.
 

A világon legmeghatározóbb eseménynek számított a nyáron megrendezésre kerülő foci VB. Sokak számára leginkább Shakira Waka Waka című slágerét idézi a Vb, azonban foci kedvelő társaink talán még mindig lázban égnek, ha visszaidézzük ezt az eseményt. Dél-Afrikában megrendezésre kerülő mérkőzéseket heteig nyomon kísérhettük, melynek győztese a mediterrán országból származó spanyol játékosok voltak.   

 

Geréb Ágnes letartóztatása. 2007-ben eltiltották szakmájától, ennek ellenére mégis nem egy otthon szülést bonyolított le. A kockázatokkal tisztában volt, tehát nem mondhatjuk, hogy ne lett volna tudatában tettei következményének.

 

Egyéb események tarkítják Magyarország életét, többek között a hatalmas árvíz hullám, mely végig söpört BAZ megyében, a megáradt folyóknak köszönhetően több település is elszigetelődik, és lakhatatlanná válik.

 

Ebben az évben kezdődtek meg Pécsen, az Európa kulturális városa eseménysorozatok. Több koncertnek, fesztiválnak adott otthont az idén.

 

 

 

Oldalak

Lifestyle
A Kos maximálisan élvezi az univerzum támogatását a héten. Heti horoszkóp.
Sztárok
Kamillát rendkívül megviselték az elmúlt évek, ám ezt a királyné nem mutatja: nem reagált Harry vádjaira, melyeket a herceg könyvében, a Spare-ben fogalmazott meg, ahogyan Károly felesége azt sem...
Sztárok
Alessandra de Osmából azáltal lett hercegné, hogy 2018-ban feleségül ment a hannoveri herceghez, Keresztély Henrikhez.