Lifestyle

2 perces műveltségi teszt - Te vajon okosabb vagy az átlagnál?

Quiz játékunk kérdései első blikkre igazán egyszerűeknek tűnhetnek, azonban hidd el, hogy te is el fogsz rajtuk gondolkozni.

Mennyire vág az eszed?

Korábban már megnéztük, hogy mennyire megy a KRESZ, tisztában vagy-e a ritkábban használt magyar szavak jelentésével, tudod-e, hogy kik írták a népszerű verseket, sőt még azt is teszteltük, hogy a régebbi kifejezések közül mit tudsz használni ma is. Most újabb teszttel rukkolunk elő, ezúttal az általános műveltségedre vagyunk kíváncsiak. Hoztunk nyolc kérdést, amiből, ha legalább ötre helyes választ adsz, akkor bizony intelligensebb vagy az átlagnál. Indulhat a kvíz? A megoldásokat az utolsó oldalon találod, hajrá!

Indulhat a kvíz?

1. Mit jelent a makula szó?
Kattints a további képekért!

Csak kevesen tudják hibátlanul megoldani a feladatot! Neked vajon sikerül?

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Több mint százan meghaltak Ninive tartományban, Al-Hamdaniya településen egy iraki esküvőn, amikor tűz ütött ki a bálteremben. Egy új felvételen látható, hogy a lángok másodpercek alatt elterjedtek a...
Sztárok
II. Erzsébet királynő igazán bőkezű volt mindkét unokájával, miután megházasodtak, ám Vilmosnak és Katalinnak jóval nagyobb értékű nászajándékot adott, mint Harrynek és Meghannak, amit utóbbi...
Lifestyle
Valahányszor hazaért a munkából a nő és a barátja, a macskájuk az ajtóban várta őket. Aztán vettek egy háziállat kamerát.