Különleges fotók 1956-ról: 10 hidegrázós kép, amit mindenkinek látnia kell - galéria

Különleges montázsokon elevenedik meg a múlt: galériánkban megmutatjuk, hogyan néztek ki akkor az 1956-os események legfontosabb helyszínei és hogyan ismerjük őket most.

Összemosódik a múlt és a jelen

A 20. századi magyar történelem egyik legjelentősebb eseményének, az 1956-os forradalomnak jelentős helyszíneit eleveníti fel egy nemrégiben megjelent, egyedülálló sorozat. Az összeállításban nemcsak metaforikusan fonódik össze a múlt és a jelen: a korabeli fotókat különleges technikával "mosták egybe" az MTI Fotóarchívumának munkatársai a mai, friss képekkel, így hozva még közelebb a szabadságharc emlékezetét a néző számára. Budapesten járva az ember egyébként is gyakran érzi, hogy az élő történelem falai között lépdel, így nem csoda, ha ezeket a fotókat végignézve kirázza a hideg - a fővárosban sétálva ezentúl valószínűleg eszébe jutnak majd ezek a montázsok.

Harckocsi a körúti villamossínen.
Kattints a további képekért!

Oldalak

Lifestyle
Egy gimnazista úgy érezte, hogy volt egy idős férfi, aki mindenbe bele akart kötni. Később neki a súlyát is elkezdte erősen kritizálni.
Sztárok
Gáspár Győző már tudja jól, hogy mi lesz a titka annak, ha visszakerül a képernyőre. A végén persze még az is lehet, hogy igaza lesz.
Lifestyle
Igyekszünk tudatosan vásárolni, és sokan fordulnak már az olcsóbb, saját márkás termékek felé a szupermarketekben. Viszont tudod, hogy valójában mit teszel ilyenkor a kosaradba?