Lifestyle

Így fest majd a 2060-as évek Budapestje: márciusban mutatják be az első magyar robotos sci-fit - Előzetes

Peter Noel 129 című filmjében olyan közismert magyar színészek bukkannak majd fel, mint Csuja Imre, Törőcsik Franciska, Kálloy-Molnár Péter, Törőcsik Franciska vagy Elek Ferenc.

Két szálon futó történet, high-tech kütyük, robotok és CGI

Március 2-án kerül a hazai mozikba Peter Noel 129 című akciófilmje – tájékoztatta a Romis Film Group, a produkció forgalmazója az MTI-t hétfőn.

A 129 története két szálon fut: az egyik 1984-ben valahol Európában játszódik, a másik 2063-ban Budapesten. A szinopszis szerint a 21. század második felére egy gigacég tenné rá a kezét az emberek privát szférájára és életére. A Medicorp egyeseket saját tulajdonának tekint, többek közt a 129-es katonát is, akinek semmilyen emléke nincs a múltjáról. A Dér Zsolt által alakított karakter előbb megszökik a kutató-fejlesztőlaborból, majd igyekszik kideríteni, mi történt a múltjában, miközben a cég láthatóan egy egész arzenállal megy utána: állig felfegyverezett őrökkel és robotokkal is. A 2063-beli Budapestjet a Szépművészeti körül suhanó repülő autóval, egyéb repülő kütyükkel és hologramkivetítőkkel érzékelteti az előzetes. A közlemény szerint a filmben jelentős szerepet kapott a CGI- és VFX-technika is.

A sci-fi főbb szerepeit Dér Zsolt mellett Kálloy-Molnár Péter, Pikali Gerda, Mészáros András, Elek Ferenc, Mayer Szonja, Molnár Piroska, Csősz Boglárka, Csuja Imre és Törőcsik Franciska alakítják. A film magánfinaszírozásban készült, executive producerei Csősz (aki maga is játszik az alkotásban) és Noel, aki a film rendezője és írója is egyben.

A film előzetese 2022-ben landolt a világhálón. Íme:

A mozikba március 9-én érkező nagyszabású magyar kalandfilm, a Hadik a megtörtént eseményekhez hűen idézi fel Berlin 1757-es elfoglalásával és a város megsarcolásával végződő merész huszárcsínyt. Végre-valahára debütált a nagyszabású, látványos produkció hivatalos plakátja is.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A férfi és a barátnője együtt autóztak, amikor mögöttük hirtelen kék fények kezdtek villogni. Ami ezután történt, az egész életükre hatással lesz.
Lifestyle
Egyszer minden nőnek szembe kell néznie a gyerekkérdéssel: nos, ez a 33 éves modell biztos benne, hogy soha nem szeretne babát, és pontosan 118 okot meg is osztott, hogy miért nem.
Sztárok
Bár Burt Lancaster három nőt is feleségül vett, a filmcsillaggal kapcsolatban nyílt titok volt, hogy nem vetette meg a férfiakkal való intimitást sem.