12 találatos totó, művészfilm - heti programajánló

Jövő héten ismét számos mozi premierrel találkozhatunk, sőt, ezúttal kedvezményes árú jegyeket vásárolhatunk a Mozinet Művész Filmnapok miatt. De ha mégsem szeretnénk bent kuksolni a moziteremben, akkor egész héten vár minket a Művészetek Völgye!

Hétfő (07.30.):
A fiatal festőnő, Szabó Noémi "SZNONO" vegyes technikával készített képein a NŐ sokféle szerepét mutatja be. A Csontvázasszony c. kiállítást ma láthatjuk utoljára a Duna Palotában.

További információ: Katt ide!

Nem véletlenül jutalmazták egy Golden Globe-al a Veszélyes vágy c. filmet. A film Sigmund Freud és tanítványa, Carl Jung szakmai és magánéleti kapcsolatát mutatja be, közös szerelmükön, Sabina Spielrein keresztül, akit Jung meg egy igen veszélyes kísérletébe is bevont.

További információ: Katt ide!

 

Kedd (07.31.):
A karneváli jazzt játszó Wombo Orchestra bandában a legkisebbtől a legnagyobb rézfúvós hangszerig, a zsebtrombitától az égbe nyúló szuzafonig minden megszólal. A zenészek koncert közben hajlongnak, táncolnak és mulattatnak. A francia Wombo Orchestra névre hallgató, csaknem tucatnyi zenekartagot számláló rézfúvós banda első hallásra magával ragadja a közönséget. Túláradó energiájukkal mindenkit mozgásba hoznak. Érdemes őket meghallgatni kedd este.

További információ:Katt ide!

Ma mutatják be a Mese a 12 találtról c. magyar filmet. Bartha doktorék lakása beázik, a kerületi ingatlankezelő vállalat nem hárítja el a bajt, a doktorék a válás küszöbére kerülnek. Géza, a fiatal tanár feleségül venné kolléganőjét, Katót, de édesanyja beteg, a lakás kicsi, pénz meg nincs. Károly bácsinak, a pincérnek elege van a szakmához nem értő, alkalmatlan üzletvezetőkből. Vali férjhez menne, hogy ne legyen sógora és nővére cselédje, ne is élősködjön a nyakukon, de a kiszemelt férfi csak önálló lakással bíró nőre vágyik. Véletlenül mindannyiuknak a közös totózás hoz megoldást, különösen, hogy tizenkét találatuk lesz.

További információ: Katt ide!


Szerda (08.01.):

A Nincsenek véletlenek c. filmet nézhetjük meg az Örökmozgóban este 6-tól. Simkó Alajos patikus feleségül veszi Ács Klárit, a szegény nevelőnőt. A menyasszony briliáns gyűrűt talál a nászajándékok között, a szerelmes órákat megköszönő búcsúlevél kíséretében. A felháborodott férj, aki mindent tíz évre előre kiszámított és nem hisz a véletlenekben, válni akar. Klári, hogy ártatlanságát bebizonyítsa, nyomozni indul.

További információ: Katt ide!


Csütörtök (08.02.):

Az Apa ég! című film egy őrült mese ahol a tinédzser Donny (Adam Sandler) saját maga neveli korán "összehozott" fiát, Toddot (Andy Samberg), akit egy időre elhagy. Toddnak, amikor már évek óta nem hallott apjáról, egy csapásra összeomlik a világa, amikor egyszer csak az esküvője estéjén hívatlanul megjelenik. Donny, aki mindenáron meg akarja újítani kapcsolatát fiával, most kénytelen megemészteni következményeit elhanyagol nevelésének.

További információ: Katt ide!

A Disney csütörtökön mutatja be a Merida, a bátor c. animációs filmjét. Ősidők óta hősi csaták történetei és misztikus legendák járják be a titokzatos és zordon Skót- felföldet, mely történetek generációról generációra szállnak. A bátor skót hercegkisasszony, Merida szembeszáll tradícióval, végzettel és egy ismeretlen fenevaddal, hogy bátorságával példát mutasson népének és elfoglalja méltó helyét a legnagyobb hősök között.

További információ: Katt ide!

Péntek (08.03.):
Stefanovits Péter Cloroxszal, fehérítő hatású oxidáló anyaggal maratja ki az anyag fedetlen felületeit. A Budapest Kiállítóterem ad otthont a tárlatának, ahol kiderül, hogy a bizonytalanságnak, a sötétség és világosság elkülöníthetőségének felel meg az alkalmazott technika.

További információ: Katt ide!

A Blues Brothers lép fel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A látványos koncert-show a nyár legpörgősebb zenés szabadtéri produkciójának ígérkezik. A két musicalszínész már számos darabban játszott együtt (Jézus Krisztus Szupersztár, Spamalot), de most új oldalukról ismerhetik meg őket. Ígéretük szerint a közönség is énekelni és táncolni fog velük. A show után afterparty a Víztoronynál.

A világhírű Blues Brothers-dalokból készült már film és színházi előadás is. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a koncert-show változatot láthatják a nézők, először Magyarországon, magyarul!

További információ: Katt ide!

Jó hír a művész mozi rajongóknak, ugyanis mától kezdődik a Mozinet Művész Filmnapok. A jegyek egységesen 800 Ft-ért kaphatók, kivétel ez alól a Szerelem a hatodikon című, premier előtt vetített film, melyre a moziban már megszokott helyár érvényes.

További információ: Katt ide!
 

Szombat (08.04.):
Az 1955-ös Szerencsés flótás c. operett egy ötvenes-hatvanas évekbeli reményteli világot jelenít meg. A cselekmény egy fodrászatban és a Csalogány nevű budai étteremben játszódik. A finom humorú korrajz szerelmi egymásra találásokról, lottónyereményről, a munkás hétköznapokról és a jól megérdemelt szórakozásról mesél. A hangulatos életképekkel teli történetet a kor legnépszerűbb zenéi színesítik.

További információ: Katt ide!

Egy filmstúdió illuzionista szentély, sok filmrajongó szeretne bepillantani a kulisszák mögé. Az érdeklődők többek közt megtekinthetik a Korda emlékkiállítást, filmes kulisszatitkokat tudhatnak meg és részt vehetnek egy stúdiótúrán. Júliustól bárkinek lehetősége nyílik erre a Korda Filmparkban, az etyeki Korda Stúdió látogatóközpontjában. Hollywoodban több nagy stúdió is rendelkezik hasonló „témaparkkal", mostantól már a Budapesttől alig félórára található Etyeken is ízelítőt kaphatnak az érdeklődők a filmkészítés világából.

További információ: Katt ide!

 

Vasárnap (08.05.):
A Született feleségek c. filmet tavaly mutatták be a mozik, de Mi nem tudjuk megunni. Észak-Franciaország, Sainte-Gudule, 1977. A háztartásbeli Suzanne engedelmes felesége a gazdag iparosnak, Robert Pujolnak, aki ugyanolyan kemény kézzel irányítja esernyőgyárát, mint gyerekeit és "reprezentatív" feleségét. Emellett természetesen szeretőt tart titkárnője - és egyéb hölgyek - személyében. Amikor azonban a munkások egy sztrájk során túszul ejtik Robertet, Suzanne veszi át a szerepét a vállalatban, és mindenki legnagyobb meglepetésére ügyes és magabiztos vezetőnek bizonyul. Mindeközben Suzanne múltjából feltűnik Maurice Babin s így az érzelmi - és társadalmi - szálak tovább bonyolódnak. Mikor aztán Robert csúcsformában visszatér pihentető nyaralásából az események újabb, váratlan fordulatokat vesznek.

További információ: Katt ide!

Az Egy jobb világ c. dán-svéd filmet is érdemes megnézni. A film két helyszínen játszódik: egy afrikai menekülttáborban és egy dán kisvárosban, ahol két család sorsa kereszteződik, amikor a fiaik barátságot kötnek. A kiskamaszokra jellemző magányosság, morális gyengeség és bánat azonban rossz irányba tereli a barátságot. Susanne Bier legújabb filmje az idilli élet szétfoszlását, valamint a megbékélés, illetve a bosszúállás közti döntés súlyát mutatja be.

További információ: Katt ide!
 

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Ha téged is gyötör az álmatlanság, vesd be az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.
Sztárok
Lucy Hale neve hallatán sokaknak azonnal a szépség, a tehetség és a stílus jut eszébe. Az amerikai színésznő és énekesnő, akit a legtöbben a Hazug Csajok Társasága című sorozat Aria Montgomery...