10 tipp, hogy könnyedén átvészeld a hosszú repülőutat

Egy több órás repülőút sokaknak okoz fejtörést és aggodalmat, sőt akár a nyaralásra is rányomhatja bélyegét egy rosszul megválasztott ülőhely, vagy ruha, a kialvatlanság, esetleg a poggyászban felejtett gyógyszer. Íme tehát 10 szuper tanács, amivel nem kell többé gyomorgörccsel nekivágnunk az utazásnak.

Hidratálás

Hidratálás, hidratálás és még több hidratálás. A repülőgép száraz levegője miatt mindenképpen érdemes ajakbalzsamot és hidratálókrémet pakolnunk piperetáskánkba, azonban a külső folyadékpótlás mellett a belsőről sem szabad megfeledkeznünk, ezért igyunk minél több vizet és lehetőleg kerüljük a koffein vagy alkohol tartalmú italokat, hiszen ezekkel épp ellenkező hatást érünk el. A szigorú előírások miatt jó szolgálatot tehet egy üres flakon, amit bármikor újratölthetünk a mosdóban.

Testmozgás

Ugráljunk, mint a verebek! Hogy elkerüljük a zsibbadást, a vérrögképződést, vagy súlyosabb esetben a mélyvénás trombózis kialakulását, próbáljuk meg óránként kinyújtóztatni elgémberedett tagjainkat és figyeljünk oda, hogy olyan pozíciót válasszunk, amiben kényelmesen ki tudjuk nyújtani lábainkat.

Bedugult fül ellen

A repülés egyik igen kellemetlen mellékhatása a bedugult fül, ezt azonban pár csomag rágóval és sok ásítással, tátogással könnyen elkerülhetjük.

Fotó: golondon.about.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!