10 villámgyors billentyűkombináció, amivel rengeteg időt spórolhatsz

Ha ismered ezt a 10 hasznos billentyűkombinációt, sokkal gyorsabbá, mondhatni villámgyorssá teheted a számítógépes ügyködésedet.

Ha véletlenül bezársz egy ablakot

A neked való billentyűkombináció: Ctrl + Shift + T

Bárkivel előfordul, hogy a sok kattintgatás közepette véletlenül bezár egy fontos ablakot. Kevés idegesítőbb dolog van ennél, pláne akkor, ha az istennek sem jut eszedbe az oldal címe, így visszakeresni sem tudod. Ilyenkor nyugodtan használd a fenti billentyűkombinációt, amivel újra előhozhatod az "elveszett" weblapot.

Ha zárolni akarod a géped

A neked való billentyűkombináció: Win + L

A Win (Windows billentyű) + L nagyon hasznos, ha néhány pillanatra egyedül kell hagynod a gépedet, de nem akarod, hogy illetéktelenek belenézzenek a dolgaidba. Ezzel a billentyűkombinációval gyorsan zárolni tudod a laptopot. Egy jó tanács: ennek a kombinációnak csak akkor van értelme, ha jelszót állítasz be a gépeden. Ha ugyanis lezártad, a jelszó beírásával tudod feloldani a védelmet.

Férfi gépel a laptopon szöveget ír

Ha minden ablakot egyszerre akarsz a tálcára tenni

A neked való billentyűkombináció: Win + M

Dolgoznod kellene, de ehelyett olvasgatsz egy cikket egy hírportálon, kitöltesz egy kvízt valahol máshol, közben képeket is nézegetsz a tegnapi buliról - szóval rengeteg ablak meg van nyitva egyszerre. Igen ám, de egyszercsak ott terem előtted a főnök, és ha nem cselekszel gyorsan, meglátja, hogy mivel foglalatoskodsz munka helyett. Itt jön a képbe a Win + M kombináció, ami minden ablakot egyszerre tálcára tesz.

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak