Inspiráló nők

Kilencszer élesztették újra, ma maratonokat fut - Interjú Sallai Zsuzsannával

Sallai Zsuzsannáról 13 évesen derült ki, hogy nyitott szívvel született. Azon az őszön, amikor megműtötték, már a családjától búcsúzkodott – az orvosok azt jósolták bele fog halni a műtétbe. Ha mégis túléli, akkor sem élhet normális életet, sosem szülhet. Negyven éves koráig kilencszer élesztették újra, valószínű volt, hogy a szíve nem bír ki még egy ilyen megpróbáltatást. Ő azonban akkor úgy döntött, elég volt. Életmódot váltott és meggyógyult. Négy gyermeket nevel, ultramaratont fut, blogot és könyvet ír. Mint mondja, mindez nem sikerülhetett volna, ha nem néz szembe a félelmeivel.

"Saját magunkat nem tudjuk becsapni"

Emlékszel még arra a pillanatra, amikor elhatároztad, muszáj kitalálnom valamit, különben meghalok?

Persze, pontosan emlékszem. Mentem haza az orvosomtól, aki azt mondta, hogy nem biztos, hogy még egy újjáélesztést túlélek. Igaz, addigra már nagyon sokszor hallottam ugyanezt a mondatot, de akkor valahogy nagyon betalált. Úgyhogy hazamentem, bezárkóztam a fürdőszobába és négy órán keresztül beszélgettem magammal miközben belenéztem a saját szemembe. Mert bárkinek mondhatunk bármit, saját magunkat nem tudjuk becsapni.

És miket mondtál?

Kérdéseket tettem fel magamnak. Például, hogy mikor csináltál utoljára valamit először? Meg azt, hogy amit vajon volt-e értelme mindannak, amit eddig elértünk? Hiszen megvolt a sikeres vállalkozás, a szép ház, a nagy autó – de megérte azt az árat, amit fizettünk érte?

Eddig sokan eljutnak, de az első lépést a másik irányba megtenni már sokkal nehezebb. Te mivel folytattad?

Felszámoltam a vállalkozásomat és egy teljesen új, drasztikus életmódváltásba kezdtem. Rájöttem, hogy arra kell mennem, ami ellen a legjobban tiltakozom. Korábban mindig a saját magam ura voltam és elutasítottam minden hálózatos kereskedelmet, de akkor úgy döntöttem, lesz, ami lesz, meghallgatom, mit mondanak ott. Lecseréltem a baráti körömet is. Felismertem, hogy a barátaim és én is ugyanazokat a köröket futjuk évek óta. Én nem akartam beleragadni ebbe.

Szóval, ha lecserélem a barátaimat sikeresekre, akkor én is az leszek?

Nem. Mindenki annak az öt embernek az átlagéletét éli, akikkel körülveszi magát. Van választásunk, vagy továbbra is folytatjuk ezt az életet, vagy szembenézünk a félelmeinkkel és a fájdalmainkkal.

Fotó: Femcafe/Debreczeni Zita

Oldalak

Inspiráló nők
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Fashion&Beauty
A L'Oreál Paris nagyköveteként is tevékenykedő amerikai színésznő egy rövid, ám annál hatásosabb videóban vállalkozott a jelképértékű cselekedetre.
Sztárok
A TV2 sztárjának a nyílt utcán kellett nagyot alakítania. Az öngyilkos jelöltet a többi autós csak kikerülte Budapesten.