Hirdetés

Hozleiter Fanny Mosolyka: A valóság ennél sokkal keményebb

"Te döntöd el, mit hozol ki az életedből" - írja a Facebookján Hozleiter Fanny, vagy ahogy mindenki ismeri, Mosolyka. Azért kezdett blogot írni, hogy boldogsággal, pozitív élményekkel segítsen kitölteni az emberek életét. Azóta közel 100 inspirációs előadást tartott, és már a harmadik könyvét írja. Sikerről, szerelemről és terveiről beszélgettünk vele.

"Nem sajnálatra vágytam"

Milyen számodra egy tökéletes nap? Mikor érzed azt, hogy boldog vagy?

Szeretem az olyan napokat, amikor tudok magamért és másokért is tenni. Mosolyt, örömet okozni. Azok a napok a legszebbek, amikor minőségi időt is együtt tudunk tölteni férjemmel, Sándorral. Megtalálni a munka - ami bár szerelem is -, és a magánélet között a harmóniát, az az igazi. Akkor vagyok igazán boldog és hajtom mosolyogva állomra a fejem.

Neked mit jelent a siker, miben méred? Mit tartasz az eddigi legnagyobb sikerednek?

Nyolc éve azért kezdtem el írni, mert azt éreztem, hogy sokan csak egy mosolygós kislánynak látnak, aki ide gurul, oda gurul, és mindene megvan. A valóság ennél sokkal keményebb. Azokhoz a mosolyokhoz iszonyú mélységek is hozzátartoznak, ahogy a sikerekhez is nagy küzdelmek. Nem sajnálatra vágytam még véletlenül sem, sokkal inkább fair képre. Megmutatni, hogy nem divatból akartam akkor kiutazni egy költséges külföldi terápiára, hanem sokkal inkább azért, hogy mindenkiben tudatosítsam, mekkora jelentősége van egy apró fejlődésnek is, mennyire fontos az esély. Láttatni, hogy mi van az ajtók mögött, és megmutatni, hogy nincs lehetetlen, hogy a gyógyíthatatlan csak egy vélemény, de van más út is, ahol bizony fejlődni is lehet. A motivációs előadásaim alkalmával saját élményekről, tapasztalatokról mesélek, ezen felül meg is mutatom fizikai eredményeimet, hisz beszélni valamiről egészen más, mint meg is valósítani azt. Motivációs előadásaim részleteiről bővebben hivatalos weboldalamon, a Mosolyka.com oldalon írok.

Másfél éve ismerkedtél meg Sándorral, aki immár a férjed. Ő könnyen elfogadta, megszokta, hogy ismert és sikeres vagy?

Nem! Kezdetben kimondottan nem viselte jól. Bárhová elmentünk együtt, valaki biztosan odajött hozzánk. Azt is nehéz volt megszoknia, hogy ami a zárt ajtók mögött történik, azt olykor megosztom a világgal. De mára már érti és igyekszik nagy alázattal kezelni.

Nagyon sok emberrel találkozol. Ha egy idegen érkezne a Földre és neked kellene elmagyaráznod, mit érdemes tudni az emberekről, mit mondanál?

Azt, hogy az érzelmek befolyásolják az embereket, és minél többször kellene tudatosítani bennük a „Te döntesz!” filozófiát. Ennek az a lényege, hogy vannak élethelyzetek, szituációk, amik olykor nehezek vagy könnyűek, de mindig a kezünkben a döntés: valamit feladunk vagy megcsináljuk, sírunk rajta vagy igyekszünk megtalálni benne a lehetőséget.

Rengeteg helyen jársz előadást tartani és láthatóan nagy hatással vagy az emberekre. Tartasz attól, hogy amit átadsz, az csak ideig-óráig tart ki náluk és a szürke hétköznapok ugyanúgy felőrlik őket? Szerinted mit tudsz tenni azért, hogy a hatás hosszú távú és maradandó legyen?

Ilyesfajta félelmeim nincsenek. Általában azt nézem, ami megmarad az emberekben, és nem azt hiányolom, ami elszállt. A motivációs előadásaim végén általában be tudják szerezni az általam írt vagy készített kis mosolycsaló dolgokat, amiket haza tudnak vinni, hogy emlékeztessem őket mindarra, amit hallottak. Ilyen például A Te döntesz című könyvem. Vagy a hasonlóképpen Te döntesz bögréim, amik minden reggel emlékeztetik az embereket arra, hogy te döntesz, mit hozol ki a napodból, az életedből, a helyzetekből.

Fotó: Csiszér Goti

Oldalak

Szólj hozzá Te is!