Egy helyre soha ne rakj tükröt a lakásban - a feng shui szerint negatív hatása van

Érdemes figyelni erre a látszólag apró szabályra - akár hiszel a feng shuiban, akár nem.

Tükrök a lakásban

Akár hiszel a feng shuiban, akár nem, az nem vitás, hogy egy megfelelően berendezett lakás sokat javít az ember közérzetén. A kínai hagyományt azért alkalmazzák sokszor a szakértők az otthonok dekorációjánál, a design megteremtésénél, mert nagy segítség és szuper vezérfonal lehet a tökéletes élettér kialakításához, ráadásul még a pozitív energiákat is bevonzhatjuk. A következőkben Laura Benko, a Holistic Home szerzője ad néhány tippet, hogyan kellene elhelyezni a tükröket az egyes szobákban úgy, hogy a feng shui szempontjából kedvezőek legyenek. Emellett a szakember azt is elárulja, hova ne tegyünk soha tükröt, ha el akarjuk kerülni a negatív hatásokat.

A legjobb helyek

Laura azt mondja, a legjobb, ha az étkezőben helyezzük el a tükröt, így garantálhatjuk, hogy a gazdagságot és a harmóniát szimbolizálja majd. A szakértő szerint szuper opció még az előtér, de soha ne a bejárati ajtóval szemben lógassuk fel, helyezzük az ajtóra merőleges falra, valahova középre. Ha a nappaliba kerül a tükör, akkor lehetőség szerint ne a kanapé mögé vagy fölé helyezzük, mert így megbillenhet az egyensúly, megtörhet a biztonságérzet a lakásban. Egyébként ez a szabály a nagyobb, nehéz festményekre is igaz. A feng shui lényege a nyugalom, a meghittség, így érhető, hogy nem engedi meg az ehhez hasonló "rendetlenséget".

A legrosszabb helyek

A konyhába nem tanácsos tükröt tenni - legalábbis a feng shui szakértők szerint -, különösen nem a tűzhellyel szemben. Ez a pozíció a kínai hagyomány szerint negatív energiákat áraszt, akárcsak a hálószobában az ággyal szemben elhelyezett darab. "Senki nem akarja magát meglátni először, amikor felébred, ráadásul félelmetes is, főleg egy olyan helyiségben, ahol nincs teljesen sötét, és félhomályban egy alakot látunk meg, ha éjjel kimegyünk a mosdóba" - fejti ki Laura. Hozzáteszi, a fürdőszobában semmiképp ne rakjuk a tükröt a WC-vel szembe - ezt talán nem kell magyarázni, miért.

Fotók, leadfotó: 123rf

Oldalak