Home&Design

Tudtad? Valójában ezért díszítjük üveggömbökkel a karácsonyfát

Miért állítunk karácsonyfát, honnan az üveggömbök hagyománya és mikor lett a piros és zöld színkombináció az ünnep jelképe? Íme, a válasz mindhárom kérdésre.

Dekorációs hagyományok

"Mert ez hagyomány." Valószínűleg ezzel felelnének a legtöbben ma arra a kérdésre, hogy miért állítunk december végén karácsonyfát, miért helyezünk rá díszes üveggömböket és miért tartjuk a piros és zöld színek kombinációját az ünnep jelképének. De persze a válasz nem ilyen egyszerű, hiszen ezek a hagyományok is erednek valahonnan. Következzen egy kis ünnepi történelem, a részletekért lapozd fel a galériát!

A klasszikus karácsonyfa Bár vannak feljegyzések arról, hogy a 15. századi Angliában már friss zöldekkel ünnepelték a karácsonyt, a ma ismert karácsonyra először a 16. században, Németországban jelent meg. A történet szerint a keresztények örökzöld fákat hoztak otthonukba, hogy megünnepeljék a karácsonyt, és gyertyákkal díszítsék fel őket, hogy azzal a csillagot jelképezzék a Betlehem felett. Ez vezetett a következő évszázadban a karácsonyfapiacok népszerűségéhez, amikor a megvásárolt fákat az emberek már hagyományosan almával, mézeskalácsokkal, rózsákkal és egyéb édességekkel díszítettek. Ezt követően a 19. században vezették be a karácsonyfát az Egyesült Államokban a német telepesek és a hagyomány egyre népszerűbb lett, mígnem 1853-ban kiállították az első feldíszített fát a Fehér Házban.
Kattints a további képekért!

Idén inkább a csináld-magad adventi koszorú mellett döntöttél? Mutatunk pár verziót, amit gond nélkül elkészíthetsz otthon!

Leadfotó: 123rf.com
Better Homes & Gardens

Oldalak

Home&Design
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Fashion&Beauty
A L'Oreál Paris nagyköveteként is tevékenykedő amerikai színésznő egy rövid, ám annál hatásosabb videóban vállalkozott a jelképértékű cselekedetre.
Sztárok
A TV2 sztárjának a nyílt utcán kellett nagyot alakítania. Az öngyilkos jelöltet a többi autós csak kikerülte Budapesten.